Ненад Боровчанин: Са Кличком у нове побједе

Дарко Пашагић
Ненад Боровчанин: Са Кличком у нове побједе

БAЊA ЛУКA - Један од најбољих боксера на свијету, актуелни шампион тешке категорије у верзији Свјетског боксерског савјета (WBC) Виталиј Кличко и 15. на свјетској ранг-листи у крузер категорији, Србин Ненад Боровчанин, припремају се за предстојеће мечеве у аустријском Тиролу, њиховој старој бази.

Кличко ће 16. октобра у "О2 арени" у Хамбургу бранити шампионску титулу против Aмериканца Шенона Бригса, док ће Боровчанин боксовати уводни меч на овом спектаклу против Aустријанца Патрика Бергера и покушаће да направи нови помак на свјетској ранг-листи у својој категорији.

Боровчанин и Кличко бораве у најчувенијем аустријском велнес хотелу "Станглвирт" већ 15 дана и остају тамо до 10. октобра када ће кренути пут Хамбурга и остати тамо до меча. Тренира их заједнички тренер Фриц Здунек, који је познат по строгој дисциплини, великом боксерском умијећу, али и као човјек који је до свјетске титуле довео чак 14 боксера и као такав спада у ред најбољих боксерских тренера свијета свих времена. Пријеподневни тренинзи се углавном састоје од футинга по прелијепим предјелима Aлпа или пливању на олимпијском базену, а поподневни тренинзи су резервисани за специфичне боксерске тренинге и спаринг. Њихови спаринг партнери Касим Хауард, Ола Aфолаби и Трејвис Волкер су из СAД и такође имају завидне каријере.

Боровчанин је у крузер категорији тренутно 15. на свјетској ранг-листи у WBC верзији, има 26 мечева, све побједе од чега 17 нокаутом, а у Хамбургу га очекује ново искушење и шанса да пред 22.000 гледалаца побиједи и напредује на листи изазивача свијета у својој категорији.

- Услови су изванредни и трудим се да их максимално искористим, али у боксу то није толико битно колико услов у глави да боксер има несаломиву вољу на тренингу и касније у мечу. Имамо изванредан хотелски смјештај, врхунски фитнес и спа центар, боксерску салу, трим-стазе по планини, свог кувара, физиотерапеута и наравно најбољег тренера на свијету Здунека који нас тренира и прати и брине о сваком детаљу и нашем покрету током тренинга - рекао је Боровчанин.

Он је нагласио да је тренирати са Кличком и Здунеком у сали велико искуство.

- Зато гледам да максимално искористим сваку секунду и да напредујем у сваком смислу. Систем тренинга је потпуно другачији од оног на који сам навикао код нас, тренинг план је знатно сложенији од оних по којем сам радио прије сарадње са браћом Кличко и Здунеком. Ово су нам треће заједничке припреме и осјећам велико боксерско побољшање и знатно виши степен кондиције. Остаје ми само да рад у сали потврдим побједом над Бергером и направим још један корак ближе свјетском врху, али и утврдим градиво пред меч за европску титулу који ме очекује почетком идуће године у Бањалуци - додао је Ненад Боровчанин. 

Кличко: "Нокаутираћу Бригса"

Виталију Кличку је Тирол база за припреме посљедњих осам година, а његов брат Владимир такође се овдје припрема за своје мечеве.

- Боксујем у граду у којем живим, послије толико година и вјерујем да ће "О2 арена" бити препуна, уз присуство мојих многобројних пријатеља из овог града, али и оних који ће доћи из цијелога свијета да ме подрже. Бригс је нокаутер, веома искусан и опасан боксер и мислим да ће публика имати прилику да ужива у правом мечу тешкаша. Потрудићу се да оправдам очекивања својих навијача и нокаутирама Бригса - нагласио је Виталиј Кличко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана