Nemanja Vučićević, novi pivot Borca za “Glas Srpske”: Radujem se vreloj atmosferi “Borika”

Dušan Repija
Nemanja Vučićević, novi pivot Borca za “Glas Srpske”: Radujem se vreloj atmosferi “Borika”

Banjaluka - Novi pivot Borac m:tela je dosadašnji član šampiona Srbije Vojvodine Nemanja Vučićević. On je juče stavio potpis na jednogodišnji ugovor sa Banjalučanima.

Vučićević je rođen 1992. godine, a osim u Vojvodini sa kojom je prošle sezone osvojio triplu krunu i igrao SEHA ligu,  ranije je nastupao u Mađarskoj i Turskoj, pa se može reći da je iskusan. Za trenera Mirka Mikića je važno i što podjednako dobro igra u napadu i odbrani. Banjalučani će tako imati odličan tandem na liniji jer se očekuje i da kapiten Đorđe Ćelić produži saradnju.

- Naravno da sam  upoznat sa imenom i istorijom Borca, a u razgovoru sa Bojanom Rađenovićem i Stefanom Miljkovićem, te sa trenerom i direktorom kluba shvatio sam kakve su ambicije. Plan je da u idućoj sezoni klub napravi korak više nego ove, što bi značilo da vratimo titulu u Banjaluku - rekao je Vučićević za “Glas Srpske”.

On je prvo pojačanje u ovom prelaznom roku, a prema najavama iz uprave kluba, ne bi trebalo da bude jedino. Osim što su produžili ili dogovorili produžetak saradnje sa većinom prvotimaca, očekuje se da u Banjaluku stignu bar još tri provjerena igrača. To bi trebalo da garantuje da će “crveno-plavi” biti jači nego prošle sezone u kojoj su osvojili Kup BiH, igrali finale prvenstva i četvrtfinale Čelendž kupa.

Vučićević je bio i kapiten juniorske reprezentacije Srbije pa je 2013. godine igrao u “Boriku” tokom Svjetskog prvenstva koje su zajednički organizovale Srbija i BiH.

- Pamtim i dan danas neverovatnu atmosferu i energiju sa tribina tokom sve tri utakmice. U tom momentu smo dali i više nego što smo realno mogli. Svaki igrač sanja da igra u takvom okruženju, a koliko sam čuo, i prošle sezone Borac je na mnogo utakmica imao nešto slično. Neke momke poznajem, protiv nekih sam igrao pa ne sumnjam da ću se brzo uklopiti. Ono što sada mogu da obećam jeste da ću na svakom meču dati sve od sebe pa se nadam da će to biti dovoljno za trofeje na koje idemo - naglasio je Vučićević. 

Ugovor sa Borcem do sada su produžili golman Slađan Subotić, te Miloš Nježić, Milan Dakić i Goran Daničić, a u idućih nekoliko dana očekuje se nova serija potpisa. Ekipu su za sada napustili golman Arman Beširević, Srđan Mijatović, Dean Šešić, Haris Buljina, dok je Dejan Unčanin završio karijeru.

 

Navikao na pobjede

Može se reći da je Nemanja Vučićević navikao da pobjeđuje, jer je prije Vojvodine igrao u Goctepeu, ekipi koja je u tom trenutku bila vicešampion Turske.

- Znam da su i u Borcu pobede obaveza pa se nadam da neću promeniti navike i uspešnost. Radujem se izazovu i prema onom što sam čuo, nadam se uspešnoj saradnji - rekao je Vučićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana