Немања Вучићевић, нови пивот Борца за “Глас Српске”: Радујем се врелој атмосфери “Борика”

Душан Репија
Немања Вучићевић, нови пивот Борца за “Глас Српске”: Радујем се врелој атмосфери “Борика”

Бањалука - Нови пивот Борац м:тела је досадашњи члан шампиона Србије Војводине Немања Вучићевић. Он је јуче ставио потпис на једногодишњи уговор са Бањалучанима.

Вучићевић је рођен 1992. године, а осим у Војводини са којом је прошле сезоне освојио триплу круну и играо СЕХА лигу,  раније је наступао у Мађарској и Турској, па се може рећи да је искусан. За тренера Мирка Микића је важно и што подједнако добро игра у нападу и одбрани. Бањалучани ће тако имати одличан тандем на линији јер се очекује и да капитен Ђорђе Ћелић продужи сарадњу.

- Наравно да сам  упознат са именом и историјом Борца, а у разговору са Бојаном Рађеновићем и Стефаном Миљковићем, те са тренером и директором клуба схватио сам какве су амбиције. План је да у идућој сезони клуб направи корак више него ове, што би значило да вратимо титулу у Бањалуку - рекао је Вучићевић за “Глас Српске”.

Он је прво појачање у овом прелазном року, а према најавама из управе клуба, не би требало да буде једино. Осим што су продужили или договорили продужетак сарадње са већином првотимаца, очекује се да у Бањалуку стигну бар још три провјерена играча. То би требало да гарантује да ће “црвено-плави” бити јачи него прошле сезоне у којој су освојили Куп БиХ, играли финале првенства и четвртфинале Челенџ купа.

Вучићевић је био и капитен јуниорске репрезентације Србије па је 2013. године играо у “Борику” током Свјетског првенства које су заједнички организовале Србија и БиХ.

- Памтим и дан данас невероватну атмосферу и енергију са трибина током све три утакмице. У том моменту смо дали и више него што смо реално могли. Сваки играч сања да игра у таквом окружењу, а колико сам чуо, и прошле сезоне Борац је на много утакмица имао нешто слично. Неке момке познајем, против неких сам играо па не сумњам да ћу се брзо уклопити. Оно што сада могу да обећам јесте да ћу на сваком мечу дати све од себе па се надам да ће то бити довољно за трофеје на које идемо - нагласио је Вучићевић. 

Уговор са Борцем до сада су продужили голман Слађан Суботић, те Милош Њежић, Милан Дакић и Горан Даничић, а у идућих неколико дана очекује се нова серија потписа. Екипу су за сада напустили голман Арман Беширевић, Срђан Мијатовић, Деан Шешић, Харис Буљина, док је Дејан Унчанин завршио каријеру.

 

Навикао на побједе

Може се рећи да је Немања Вучићевић навикао да побјеђује, јер је прије Војводине играо у Гоцтепеу, екипи која је у том тренутку била вицешампион Турске.

- Знам да су и у Борцу победе обавеза па се надам да нећу променити навике и успешност. Радујем се изазову и према оном што сам чуо, надам се успешној сарадњи - рекао је Вучићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана