Немања Николић кренуо корацима Шћекића и Иконића

Милан Зубовић
Немања Николић кренуо корацима Шћекића и Иконића

Лакташи - Корацима својих земљака Горана Иконића и Марка Шћекића кренуо је Немања Николић.

Млади кошаркаш из Зворника који је тек постао пунољетан потписао је професионални уговор са Игокеом и екипи из Александровца обавезао се на четворогодишњу сарадњу. Већ двије године борави у Лакташима гдје је стигао из сарајевске Босне да би прије тога био члан Дрине из родног града. Осим поменутих играча, браћа Горан и Зоран Драгић који играју или су играли у НБА лиги воде поријекло са истих простора јер им је отац из тог дијела Републике Српске.

- Кошарком се бавим од своје седме године и то је био поклон моје маме за рођендан која ме уписала на кошарку. Када сам кренуо на тренинге свидјело ми се и остао сам. Надам се да ћу направити каријеру као што су то учинили Иконић, Шћекић и многи други јер је Зворник увијек био расадник кошаркашких талената. Ипак, преда мном је тежак пут на којем ме чека много рада, тренинга и жртвовања да бих успио испунити свој сан - рекао је Николић.

Иако није пријављен за утакмице АБА лиге одлично познаје сениорски тим јер је са њима одрадио два припремна циклуса док је био регистрован за двије квалификационе утакмице Лиге шампиона против Морнара из Бара.

- Током припрема са првим тимом које сам одрадио ове године много тога сам научио од старијих играча. Сви су се трудили да ми објасне неке ствари и олакшају ми посао. Предњачили су Данило Шибалић и Вук Радивојевић који се понаша као први капитен дајући савјете млађима јер је много тога прошао до сада. Рад са њима ми је много значио јер сам желио да видим на којем сам нивоу што се тиче сениорског састава. Уочио сам да су физички доминантнији и да је моја игра тренутно испод њиховог нивоа тако да морам још много да радим. Воље имам и не плашим се изазова - изјавио је Николић.

Млади кошаркаш висок је два метра и игра на позицији плејмејкера док може да буде ефикасан и на позицији бека шутера.

- За сада сам на позицији организатора игре мада могу да буде и двојка" што није нимало страшно или посебно захтјевно. Помало је необично да неко моје висине игра плеја, али модерна кошарка то познаје - казао је Николић.

Кроз неколико година себе види као играча који има запажену улогу у клубу који се такмичи у АБА лиги.

- Сан је да заиграм за неки клуб у Евролиги, а до тада да се окушам у регионалном такмичењу. За неколико сезона видим себе као као играч који има велики број минута на паркету и игра запажену улогу у АБА лиги и то би ми била добра одскочна даска за Евролигу. Наравно, све ће зависити од мог напретка и надам се да ћу већ сљедеће сезоне "упасти" у први тим и заслужити веће минуте на паркету. Идем корак по корак и вјерујем да ћу успјети у свом науму - истакао је Николић.

Позајмица

Ову сезону млади Николић провешће на позајмици у бањалучком Студенту који наступа у Првој лиги Републике Српске.

- Отишао сам на позајмицу у Студент јер ми је јасно да тренутно за мене у првом тиму нема мјеста. Не желим да сједим на клупи већ да играм и напредујем, а ту ћу прилику добити код тренера Александра Ћикића - казао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана