Nemanja Maksimović za Glas Srpske: Sve bilo kao u snu

Dušan Repija
Nemanja Maksimović za Glas Srpske: Sve bilo kao u snu

Astana - Jedan od junaka osvajanja istorijskog boda kazahstanske Astane u Ligi šampiona protiv Galatasaraja (2:2) bio je kapiten zlatnih "orlića" Nemanja Maksimović. Neumorni vezni fudbaler odigrao je odličan meč, a za "Glas Srpske" opisao događanja sa prepune "Astana arene".

- Sve je bilo kao u snu. Stadion pun, utakmica grupne faze Lige šampiona prvi put na tlu Kazahstana, protivnik atraktivan, a mi spremni. Nismo se predavali ni kada je Galatasaraj stekao prednost i zasluženo smo došli do boda - rezimira Maksimović.

Na početku meča bilo je vidljivo da su fudbaleri Astane pomalo impresionirani protivnikom i cijelom atmosferom.

- Da, bili smo psihološki spremni, ali, verujte, nije jednostavno. Sve nas je malo poremetilo što su gosti iskoristili šansu i došli u vođstvo. Mnogo bolje je to izgledalo u drugom delu, koji bi trebalo da bude recept za iduće mečeve. Dobar je i bod s obzirom na to da smo dva puta gubili, ali smo promašili mnogo šansi. Nedostaje nam iskustvo, ali ga nadoknađujemo velikom borbenošću - rekao je Maksimović.

Momak koji je golom u 90. minutu plej-ofa protiv APOEL-a uveo svoj tim u elitu jedva čeka idući meč, jer će šampion Kazahstana na noge Atletiko Madridu.

- Atletiko je sjajna ekipa i o njima ne treba trošiti reči. Nemamo imperativa, ali želimo da osvojimo što više bodova i ukoliko je moguće, osvojimo bar treće mesto koje nam obezbeđuje proleće u Evropi - rekao je Maksimović.

Pored Kazahstanaca, veče je obilježio i napadač Reala Kristijano Ronaldo. Krajnji jug Švedske i grad Malme ostaće zauvijek u srcu Portugalca, koji je kreirao pobjedu svog tima (2:0) te postigao 500. i 501. gol u karijeri. Nevjerovatno dostignuće portugalski majstor fudbala postigao je na samo 753 meča, kada se uzmu u obzir sve zvanične utakmice za klubove i reprezentaciju. Sjajnu noć začinio je i izjednačavanjem rekorda Raula po broju golova u dresu Reala. Njih dvojica imaju po 323 gola na svom kontu, samo je bitna razlika u broju odigranih mečeva. Raulu je bila potrebna 741 utakmica, a Ronaldu samo 308, tako da je iznad prosjeka od jednog gola po meču.

- Presrećan sam što sam postao najbolji strijelac u istoriji Reala. Raul mi je već čestitao i poželio da postignem još 300 golova. Želim da u Realu osvojim još mnogo trofeja, ali kao što sam rekao već milion puta, niko ne zna šta će se događati u budućnosti - rekao je Ronaldo i ostavio otvorenu mogućnost odlaska iz Reala.

Čast engleskog fudbala spasile su ekipe iz Mančestera. Poslije neuspjeha u prvom kolu i Siti i Junajted su bili pod velikim pritiskom, ali su uspjeli da se pobjedama vrate u igru. Siti je iz penala u 90. minutu srećno stigao do trijumfa u Menhengladbahu (2:1), a prednost rivala morao je da juri i Junajted, te ja na kraju slavio sa 2:1 protiv Volfzburga.

Odličan Tošić

Poslije Filipa Mladenovića i Nemanje Maksimovića, odlično veče imao je i srpski fudbaler Zoran Tošić. Bio je ključni čovjek CSKA u pobjedi protiv PSV-a 3:2. Asistirao je za prvi pogodak koji je postigao Musa, a za treći iznudio penal koji je realizovao Seidu Dumbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana