Немања Гордић, репрезентативац БиХ, за Глас Српске: Нећу играти бар до идућег љета

Милан Зубовић
Немања Гордић, репрезентативац БиХ, за Глас Српске: Нећу играти бар до идућег љета

Лакташи - Шансе да Немања Гордић заигра за репрезентацију БиХ у петом квалификационом прозору за Свјетско првенство су минималне због обавеза у дресу Будућности, која ће се од ове јесени први пут такмичити у Евролиги.

Евентуално би могао да наступи током шестог, посљедњег циклуса, али поучени прошлогодишњим искуством када су само ријетки чланови евролигашких тимова наступали за своје селекције, а они би се могли пребројати на прсте једне руке, можемо очекивати да БиХ поново буде без првог организатора игре.

- Објективно гледано, сада су мале шансе да БиХ оде на Свјетско првенство, док ми који играмо Евролигу 99 одсто нећемо моћи да наступимо у идућима прозорима па до сљедећег љета мислим да нема ништа од наступа за репрезентацију - истакао је Гордић.

Његов даљи наступ за селекцију је под знаком питања пошто БиХ скоро сигурно неће играти на Мундобаскету идуће године, док 2020. неће наступити на Олимпијским играма па би први наступ могла да има тек 2021, када је на распореду Европско првенство.

- Велике су шансе да ће бити двије године паузе и савез треба да види какав је план за даље. Да ли ће подмлађивати екипу или не, јер има има младих којима треба да пружи шансу и надам се да ће то бити ОК - казао је Гордић.

Иако је било најављено да ће играти у посљедњем прозору, ипак није наступио, а све три стране Будућност - Гордић - репрезентација имају своје виђење те ситуације па је било доста оптужби на релацији Будућност - репрезентација.

- Када је у питању посљедњи прозор, постојала је шанса да играм, што сам и најавио, али ми је жао што нисам могао да помогнем момцима у обје утакмице. Жао ми је што свих ових година од када играм за репрезентацију, а то је од моје 17. године, никада нисмо били 100 одсто на окупу. БиХ има огроман потенцијал и надам се да ће се то једног дана десити - рекао је Гордић.

Уједно, у јавности је била пласирана прича да он не жели да игра јер му није обновљена кућа у Мостару, што је било обећано, док он о томе није желио много да говори.

- Не бих много коментарисао ситуацију о репрезентацији БиХ и раније се нисам оглашавао, док су многи говорили умјесто мене. Када сам био у репрезентацији, играо сам 100 одсто, снагом и срцем, што не може нико да оспори. Шта је било, било је. Има објективних разлога зашто нисам играо и не бих да причам о њима. Доста тога се нагађа и људи причају свашта мада би требало доста времена да се исприча права прича - изјавио је Гордић.

Похвала бившем клубу

Гордић је похвалио игру свог бившег клуба, а побједу Будућности управо је он потврдио на крају утакмице.

- Евидентно је да су јачи него прошле сезоне. Имају одличну екипу и два нова играча, Адамовића и Џонсона, који су велика појачања, мада ми се чини да Американац није потпуно спреман. Доста су јаки, добро су вођени и види се да добро тренирају. С друге стране, ми, објективно, нисмо на правом нивоу. Имамо разлоге за то, али шта је, ту је. Треба тек заједно да тренирамо први пут и како вријеме буде одмицало, бићемо бољи - рекао је Гордић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана