Nemanja Gordić, najbolji sportista Srpske: Iz Gacka stigao na evropsku scenu

Milan Zubović
Nemanja Gordić, najbolji sportista Srpske: Iz Gacka stigao na evropsku scenu

Berlin - Sigurno da je priznanje koje sam dobio kao najbolji sportista Republike Srpske jedno od većih dostignuća u mojoj karijeri dok je za mene najveći uspjeh to što sam iz jednog malog mjesta, kao što je Gacko, potpuno sam uspio da se izborim i dođem u priliku da igram Evroligu i budem učesnik dva evropska prvenstva - izjavio je Nemanja Gordić najbolji sportista Republike Srpske za 2014. godinu.

On je postao laureat 60. jubilarnog izdanja Izbora deset najboljih sportista RS koje organizuje "Glas Srpske". Trenutno član zagrebačke Cedevite, prošlu sezonu odigrao je za Igokeu sa kojom je odbranio šampionsku titulu u BiH. Bio je jedan od najboljih igrača ekipe iz Aleksandrovca koju je vodio do ukupno treće titule prvaka države.

- Najviše bih zahvalio Košarkaškom klubu Igokea i svima koji su mi prošle godine ukazali šansu da pokažem šta znam, a zahvaljujem i svim saigračima iz prošle sezone. Nisam se nadao nagradi, ali svakako da sam srećan zbog nje i daje mi dodatnu motivaciju da nastavim da treniram - dodao je Gordić.

Rođen je u Mostaru 25. septembra 1988. godine da bi sa porodicom početkom rata izbjegao u Gacko. Igra na poziciji plejmejkera, a afirmaciju je stekao u Budućnosti. Osim za Podgoričane nastupao je za Lotomatiku, Azovmaš i Partizan.

- Košarkom sam se počeo baviti sa 12 godina, a shvatio sam da ću igrati profesionalno onog momenta kad sam prešao na vanredno školovanje. Tada sam imao 16 godina i nisam se pokajao - istakao je Gordić.

On je naglasio da nije imao posebnog idola.

- Što se tiče uzora i ljudi koji su mi najviše pomogli izdvojio bih samo moju porodicu, koja me podržavala u svemu otkako se bavim košarkom - kazao je Gordić.

Najdraže titule osvojio je u istoj dvorani, onoj u Laktašima.

- Do sada najdraže mi je osvajanje Jadranske lige sa Partizanom u Laktašima jer smo u finalu pobijedili Crvenu zvezdu. Poslije nje tu je titula sa Igokeom, a zatim sve ostale koje sam osvojio. Ponosan sam na sve utakmice u kojima sam pobjeđivao i ne mogu neku posebno da istaknem jer mi je svaka draga na svoj način - izjavio je Gordić.

Olimpijski san

Gordić je već nekoliko godina na evropskoj sceni i iza sebe ima nekoliko priznanja, ali i dalje se nada najvećim trofejima.

- Moje ambicije za dalje u suštini su vrlo jednostavne. Želim da i dalje napredujem kao igrač i mislim da u Cedeviti imam odlične uslove za to. Volio bih da osvojim Evroligu, a ako to ne uspijem onda bar da doguram do Fajnal fora. Ujedno, nadam se da ću se sa reprezentacijom BiH na sljedećem prvenstvu boriti za jedno od mjesta koja vode na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro što bi bio veliki uspjeh i ostvarenje sna svakog sportiste - izjavio je Gordić.

"Rat" sa saigračima

Iako iza sebe ima dosta utakmica u kojima je igrao protiv najboljih evropskih igrača, kao najteže protiv kojih je igrao on je istakao nekadašnje saigrače iz Budućnosti.

- Uvijek su mi najnezgodniji bili Nenad Mijatović i Nikola Otašević iz mladih dana u Budućnosti. Svaki trening je bio kao rat - kroz smijeh je rekao Gordić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana