Nemanja Bilbijam napadač Zrinjskog: Mečevi protiv Borca uvijek puni emocija

Darko Pašagić
Nemanja Bilbijam napadač Zrinjskog: Mečevi protiv Borca uvijek puni emocija

Mostar - Fudbaleri Zrinjskog pobjedom u derbiju 21. kola nad Željezničarom od 1:0 vratili su se na lidersku poziciju, a da li će na njoj ostati, znaće se već sutra, kada "plemići" gostuju u Banjaluci.

Ovaj meč biće posebno emotivan za Nemanju Bilbiju, koji je ponikao u Borcu, ali jedan od najboljih igrača lige kaže da se na to mnogo ne obazire.

- Za mene je svaki dolazak u Banjaluku, gdje sam proveo najveći dio života emotivan, tako i mečevi protiv mog Borca, ali sam profesionalac i od fudbala živim. Žao mi je što za moj bivši klub ovaj susret neće biti toliko značajan kao za nas, jer su izgubili sve šanse da se plasiraju u Ligu za prvaka. S druge strane nama je ovaj susret od velike važnosti i ako osvojimo tri boda ostaćemo na liderskoj poziciji pred doigravanje - naglasio je Bilbija.

Neće biti jedini igrač Borca koji trenutno nosi dres Zrinjskog, ali ni bivši igrač Mostaraca koji sada igra na Gradskom stadionu.

- U dresu Zrinjskog nastupaju još Toni Jović i Haris Handžić, koji su dio karijere proveli u Borcu. Ne smijemo zaboraviti ni da su sadašnja dvojica igrača banjalučkog premijerligaša bivši igrači tima iz Mostara. Aleksandar Radulović i Miloš Žeravica igrali su prvo za Borac, potom za Zrinjski i sada ponovo za Borac. Sve u svemu, biće to utakmica u kojoj ne bi trebalo da bude mnogo iznenađenja i nadam se da ćemo zabilježiti pobjedu - nastavio je Bilbija.

On vjeruje da je Zrinjski i ove godine najveći favorit za osvajanje titule.

- Imamo sada dva boda prednosti, ali sam ubijeđen da će ona do kraja prvenstvene trke narasti i da ćemo ponovo biti prvaci - istakao je Bilbija, kome bi to bila četvrta uzastopna titula u šampionatu BiH, jer je 2015. bio najbolji sa Sarajevom, a 2016. i 2017. sa Zrinjskim.

Ništa od transfera

Ove zime se često pisalo o odlasku Nemanje Bilbije sa stadiona "Pod Bijelim brijegom". Prvo je u opciji bila švedska Bromopojkarna, pa zatim južnokorejski Inčeon junajted.

- Odlazak u Švedsku je odavno propao, a mogućnost prelaska u Inčeon junajted još postoji, pošto u Južnoj Koreji prelazni rok još nije završen. Ipak, realno je da od toga do ljeta ne bude ništa - rekao je Bilbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana