Nema zime za rukomet

Siniša Kotaraš
Nema zime za rukomet

Banjaluka - Prvi Međunarodni omladinski rukometni turnir "Hend tu hend", koji je proteklog vikenda organizovalo Udruženje za promociju i praćenje razvoja sporta "Promosport", u potpunosti je ispunio sva očekivanja, a više od 500 mladih igrača i gostiju napustilo je Banjaluku puno utisaka.

Najveću pobjedu izvojevali su mladi rukometaši, koji su tokom trodnevnog turnira u dvorani "Borik" i univerzitetskoj dvorani kampusa pokazali da za ovaj sport nema zime. Promotori turnira su bili proslavljeni rukometaši Danijel Šarić i Andrej Golić, a nekadašnji prvotimac Borca i reprezentativac Jugoslavije Nebojša Golić direktor.

- Malo je reći da smo, nakon ova tri dana, zadovoljni i kao organizatori smo prezadovoljni, ali i izuzetno ponosni što je sve prošlo u najboljem redu. Sve što smo zamislili je ostvareno bez ijednog problema, ekscesa ili bilo čega drugog - naglasio je Golić.

Kada je sportski dio turnira u pitanju, prema njegovim riječima, mnogo važnija od samog rezultata je činjenica da su sve utakmice odigrane u krajnje fer i sportskom tonu, ali i da je prikazana igra bila na izuzetno visokom nivou.

- Za prvo izdanje našeg turnira željeli smo kvalitet, a ne kvantitet. I pokazalo se da smo imali pravo. Već sada znamo šta treba da uradimo naredne godine i od ponedjeljka krećemo u pripremu turnira "Banjaluka 2019" - dodao je Golić.

Prvi put u Banjaluci su boravili i mladi Slovenci, rukometaši Celja, koji o svemu imaju samo riječi hvale.

- Organizacija turnira je super, ekipe sjajne i sve je bilo u najboljem redu. Prvi put smo u Banjaluci, sjajan grad, bez velike gužve i sa dosta zelenila, a nas je najviše oduševio bazen "Akvana", gdje smo, zahvaljujući organizatoru, imali slobodan ulaz - prenio je utiske svojih drugova rukometaš Celja Vid Kačičnik.

Oduševljeni Banjalukom

Trener mladih rukometaša Dugog Sela Mate Mišković rekao je da su svi u klubu oduševljeni onim što su doživjeli u gradu na Vrbasu.

- Prvi put smo u Banjaluci i cjelokupan utisak je više nego pohvalan. Naša djeca su oduševljena gradom i svim onim što su imali priliku da vide. Inače, prvi put smo ovdje i zaista smo prijatno iznenađeni kompletnim doživljajem, tako da smo bez razmišljanja potvrdili naš dolazak i naredne godine - istakao je Mišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana