Nema namještanja u Premijer ligi

Dušan Repija
Nema namještanja u Premijer ligi

Sarajevo - Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH odbacili su mogućnost da je završnica Premijer lige bila neregularna i zaključili da je cijelo prvenstvo proteklo u najboljem redu.

Od završetka sezone kroz medije se provlače informacije da su ishodi nekoliko mečeva bili unaprijed dogovoreni, ali u "kući fudbala" nemaju dokaze da se to zaista desilo.

- Poslije svestrane analize svih izvještaja nadležnih organa i tijela FS BiH i diskusije, jednoglasno je utvrđeno da je takmičenje u Premijer ligi bilo regularno, što se odnosi i na završni dio Kupa BiH i druga takmičenja pod okriljem Saveza - navodi se na sajtu FS BiH.

Ipak, čelnici Saveza ostavili su mogućnost da svi koji imaju eventualna saznanja o bilo kakvim sumnjama u regularnost dostave dokaze na adresu FS BiH i drugim nadležnim organima.

- Nema sumnje da je sudijskih grešaka bilo i da će ih biti, ali nismo utvrdili da je neko namjerno griješio. Bilo je i pomalo čudnih rezultata, ali niko nema fizičke i materijalne dokaze. Naravno, ukoliko se oni pojave i ukoliko ih neko ima, vrata su mu otvorena. Ovo nije konačna odluka, jer ukoliko neko dostavi bar pretpostavku, pokrenućemo istragu - rekao je potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević.

On je dodao da nije čuo za navodna saslušanja poslije meča Rudar Prijedor - Borac koji je završen minimalnom pobjedom gostiju.

- Te informacije nisu došle do Saveza, a ukoliko se i vodi istraga o ovom ili nekom drugom meču, to rade istražni organi - zaključio je Ljubojević.

Sredojević

Sad već bivši trener Borca Borče Sredojević demantovao je navode da je bio na informativnom razgovoru u SIPA zbog sumnje u regularnost meča Rudar - Borac.

- Nema govora o saslušanju, ne znam odakle ljudima takve informacije. S moje strane, meč u Prijedoru bio je potpuno regularan - rekao je kratko Sredojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana