Небојша Рунић, штопер Борца : Позив Борца се не одбија

Дарко Пашагић
Небојша Рунић, штопер Борца : Позив Борца се не одбија

Бањалука - Штопер Небојша Рунић, који се послије двије и по сезоне вратио се на Градски стадион сматра да Борац у наставку сезоне неће имати правог ривала у бици за прво мјесто у прволигашкој конкуренцији.

Овај 26-годишњак редове “црвено-плавих” напустио је у љето 2016. године и отишао у грчког друголигаша Ханију, гдје је провео пола године, а потом је касније био једну годину члан Дијагораса, који се такмичи у истом рангу.

- Позив Борца се не одбија. До потписа уговора требало је доћи још љетос, али сам мало закаснио са папирологијом, па тада није било могућности да се вратим, али све ово вријеме тренирао сам са екипом и практично сам упознао све, сада већ саиграче - рекао је Рунић.

Прошао је све старосне категорије и није се ниједног тренутка премишљао око повратка.

- Потписао сам уговор на годину и по. Схватио сам да је код куће најљепше, али и да треба да помогнем свом клубу у тренуцима када се бори за повратака међу премијерлигаше - наставио је Рунић.

Истакао је да се екипа много промијенила у односу на период када је он играо на Градском стадиону, али да му неће бити тешко да се уклопи.

- Играо сам са Милошем Жеравицом, Александром Радуловићем и Синишом Дујаковићем, а остале сам упознао током тренинга у првом дијелу сезоне. Сада је на мени да се наметнем шефу стручног штаба Дарку Војводићу и да се изборим за мјесто међу стартерима - рекао је Рунић.

Вријеме проведено у Грчком остаће му у трајном сјећању.

  • Друга лига Грчке је сигурно далеко квалитетнија од наше Прве лиге. Тамо се игра тврд фудбал и лига је доста захтјевна. Чак је близу и Премијер лиге БиХ, али индивидуални квалитет појединаца код нас одскаче, тако да је то тешко упоређивати. Углавном, вјерујем да сам у печалби очврснуо и да ћу моћи да помогнем Борцу при повратку у елиту, а потом сам сигуран да ћемо и тамо играти запажену улогу. Борац и Бањалука то заслужују и вјерујем да неће проћи дуго времена да титула шампиона БиХ поново стигне у град на Врбасу - додао је Рунић.

У каси скоро 800.000 марака

На манифестацији “Црвено плаво вече” Бораца је скупио близу 800.000 марака, а најзначајнију донацију клуб из “Платонове” добио је од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у износу од 500.000 марака, која ће бити реализована током идуће године. Веома значајна донација је стигла и од Града Бањалука која ће бити реализована како кроз финансијска средства тако и помоћ кроз инфраструктурне пројекте. Борац је захвалио свим донаторима који су на овај начин препознали потенцијал највећег фудбалског клуба у Српској и тако допринијели његовој стабилној будућности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана