Nebojša Grahovc, bivši golman Borca: Konačno srećan idem na odmor

Ivan Dragičević
Nebojša Grahovc, bivši golman Borca: Konačno srećan idem na odmor

Banjaluka - Bivši golman Borca koji je već deceniju dio francuskog rukometa Nebojša Grahovac sumira utiske poslije sjajne sezone. Iskusni Prijedorčanin se sa Šartrom vratio u prvu ligu Francuske, a sa reprezentacijom BiH izborio je odlazak na Evropsko prvenstvo.

- Ne mogu da vjerujem da smo poslije toliko maleroznih pokušaja uspjeli da sa osmijehom završimo sezonu - kaže Grahovac misleći i na Šartr i na reprezentaciju.

Ove godine za njega je bilo duplo slavlje. Pokušavao je nekoliko sezona da se vrati u najviši rang francuskog rukometa, ali mu nije polazilo za rukom, iako njegov klub ima budžet na kojem mogu da mu pozavide mnoge ekipe iz elite.

- Prije dvije godine nismo ušli, jer nam je nedostajao jedan pogodak. Sada nam se sve vratilo. Ponosan sam na rezultate koje smo postigli. Klub ima velike ambicije, godinama pravi velike budžete, ali jednostavno nisu se sve stvari poklopile do ove godine - rekao je Grahovac.

Tri godine je branio za Šamberi koji je bio najbolji francuski klub poslije Monpeljea. Potom je PSŽ postao lider, a u vrh se priključio i Nant. Grahovac se nada da će još dugo biti dio jedne od najboljih liga Evrope.

- Ako nije najjača onda je francuska liga druga po kvalitetu na Starom kontinentu. Tamo sam već deset godina, iako imam papire, ne mogu reći da sam Francuz. Imam 35 godina i nadam se da ću još pet, šest sezona biti među stativama i to na vrhunskom nivou. Kada vidim kako Bojan Ljubišić fantastično brani sve ove godine, kažem sebi da još ima vremena za mene - pohvalio je Grahovac kolegu iz banjalučkog Borca.

Uprkos katastrofalnim uslovima rukometaši BiH su prvi put izborili odlazak na Evropsko prvenstvo. Veliki uspjeh desio se u najtežem momentu za ovdašnji rukomet.

- Knjiga bi se mogla napisati o tome kako smo se dovijali da organizujemo utakmice i odemo na gostovanja, ali pamtimo samo lijepe stvari.  Uspjeli smo poslije mnogo godina i pokušaja koji su razočaravajuće završavali. Već za pola godine je prvenstvo. Vratilo nam se za sve ove godine što smo se mučili. Ne mogu da vjerujem da idemo srećni na odmor. Dobili smo sve tri selekcije u grupi i to je dokaz kvaliteta ove selekcije. Nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru biće nam veliko iskustvo. Tek kada odeš tamo vidiš kako se živi i ponaša tih 15 dana. Tek tada shvatiš koliko je to iskustvo bitno, a mi ga nismo imali na svim nivoima. Zato se nadam da ćemo uspjeti da eliminišemo greške koje smo tamo pravili, pa zašto da ne, prođemo u drugi krug - zaključio je Grahovac.

Kamp na Vlašiću

I ove godine Nebojša Grahovac organizuje rukometni kamp. Za razliku od prošle kamperi će se okupiti na Vlašiću od 24. do 30. juna.

- Premjestili smo kamp sa Jahorine na Vlašić, iako je i tamo bilo sjajno. Lakše nam je da sve realizujemo na Vlašiću, jer je teren blizu hotela i ne moramo da brinemo o transportu. Imaćemo oko 50 učesnika, ostavili smo prostor za još neku prijavu, ali je to ono što smo očekivali – rekao je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana