Небојшa Граховц, бивши голман Борца: Коначно срећан идем на одмор

Иван Драгичевић
Небојшa Граховц, бивши голман Борца: Коначно срећан идем на одмор

Бањалука - Бивши голман Борца који је већ деценију дио француског рукомета Небојша Граховац сумира утиске послије сјајне сезоне. Искусни Приједорчанин се са Шартром вратио у прву лигу Француске, а са репрезентацијом БиХ изборио је одлазак на Европско првенство.

- Не могу да вјерујем да смо послије толико малерозних покушаја успјели да са осмијехом завршимо сезону - каже Граховац мислећи и на Шартр и на репрезентацију.

Ове године за њега је било дупло славље. Покушавао је неколико сезона да се врати у највиши ранг француског рукомета, али му није полазило за руком, иако његов клуб има буџет на којем могу да му позавиде многе екипе из елите.

- Прије двије године нисмо ушли, јер нам је недостајао један погодак. Сада нам се све вратило. Поносан сам на резултате које смо постигли. Клуб има велике амбиције, годинама прави велике буџете, али једноставно нису се све ствари поклопиле до ове године - рекао је Граховац.

Три године је бранио за Шамбери који је био најбољи француски клуб послије Монпељеа. Потом је ПСЖ постао лидер, а у врх се прикључио и Нант. Граховац се нада да ће још дуго бити дио једне од најбољих лига Европе.

- Ако није најјача онда је француска лига друга по квалитету на Старом континенту. Тамо сам већ десет година, иако имам папире, не могу рећи да сам Француз. Имам 35 година и надам се да ћу још пет, шест сезона бити међу стативама и то на врхунском нивоу. Када видим како Бојан Љубишић фантастично брани све ове године, кажем себи да још има времена за мене - похвалио је Граховац колегу из бањалучког Борца.

Упркос катастрофалним условима рукометаши БиХ су први пут изборили одлазак на Европско првенство. Велики успјех десио се у најтежем моменту за овдашњи рукомет.

- Књига би се могла написати о томе како смо се довијали да организујемо утакмице и одемо на гостовања, али памтимо само лијепе ствари.  Успјели смо послије много година и покушаја који су разочаравајуће завршавали. Већ за пола године је првенство. Вратило нам се за све ове године што смо се мучили. Не могу да вјерујем да идемо срећни на одмор. Добили смо све три селекције у групи и то је доказ квалитета ове селекције. Наступ на Свјетском првенству у Катару биће нам велико искуство. Тек када одеш тамо видиш како се живи и понаша тих 15 дана. Тек тада схватиш колико је то искуство битно, а ми га нисмо имали на свим нивоима. Зато се надам да ћемо успјети да елиминишемо грешке које смо тамо правили, па зашто да не, прођемо у други круг - закључио је Граховац.

Камп на Влашићу

И ове године Небојша Граховац организује рукометни камп. За разлику од прошле кампери ће се окупити на Влашићу од 24. до 30. јуна.

- Премјестили смо камп са Јахорине на Влашић, иако је и тамо било сјајно. Лакше нам је да све реализујемо на Влашићу, јер је терен близу хотела и не морамо да бринемо о транспорту. Имаћемо око 50 учесника, оставили смо простор за још неку пријаву, али је то оно што смо очекивали – рекао је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана