Nebojša Dmitrović, predsjednik FK Kozara: Nismo opterećeni Premijer ligom

Zoran Vajkić
Nebojša Dmitrović, predsjednik FK Kozara: Nismo opterećeni Premijer ligom

Gradiška - Fudbaleri Kozare prezimiće na drugom mjestu prvoligaškog karavana s dobrim izgledima da na proljeće anuliraju prednost Leotara i tako poslije četiri godine ponovo osvoje šampionsku titulu, te postanu član Premijer lige BiH.

- Plasman i rezultati ekipe u jesenjoj sezoni su iznad očekivanja. Imamo mlad igrački kadar koji polako sazrijeva i raste i to je naša prednost u odnosu na rivale Leotar i Rudar Prijedor koji imaju u prosjeku daleko starije ekipe. Naše opredjeljenje, bazirano na omladinskoj školi, daje rezultate - rekao je predsjednik Kozare Nebojša Dmitrović.

Prvi čovjek Gradiščana govorio je o prethodnih 18 mjeseci otkako se on nalazi na čelu kluba.

- Maksimalnom štednjom uspjeli smo u dobroj mjeri sanirati vrlo složeno stanje u klubu. Tekuće poslovanje otežavaju izvršne sudske presude iz prošlosti koje nas stalno vuku nazad. U toku prethodne dvije godine dugovanje Kozare je prepolovljeno i zato su troškovi našeg kluba u ovom periodu duplo smanjeni, a ono što je najvažnije nije stvoren nijedan novi dug. Skromnim sredstvima funkcionišemo, naš prvi tim se razvija a omladinska škola uspješno radi - naglasio je Dmitrović.

Prema njegovim riječima klub još nema finansijsku moć da nastupa u Premijer ligi BiH.

- Nismo opterećeni takvim ambicijama, ali sam siguran da sa vlastitim igračkim potencijalom možemo igrati značajnu ulogu u Prvoj ligi Srpske. Ako stignu rezultati tražićemo drugo rješenje. Treba nam još godina ili dvije da igrački i finansijski sazremo - dodao je Dmitrović.

On je istakao da su stipendije manje-više redovne.

- Godinama u klubu nije bilo redovnih isplata. Ono što smo dogovorili sa igračima i trenerima se poštuje. Ima neznatnih kašnjenja, ali do početka proljećnog dijela prvenstva sve ćemo obaveze izmiriti - napomenuo je Dmitrović.

Janković

Trener Kozare Igor Janković kandidat je Fudbalskog saveza Republike Srpske za prvog trenera u stručnom štabu A reprezentacije BiH.

- Raduje nas ta činjenica. Janković ima našu maksimalnu podršku, jer riječ je o vrlo perspektivnom i obrazovanom treneru. U slučaju da bude izabran, novog trenera potražićemo u vlastitom kadru - rekao je Dmitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana