Nataša Kovačević: Dobar osjećaj je biti na terenu

Igor Stanišić
Nataša Kovačević: Dobar osjećaj je biti na terenu

Bijeljina - Nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević postala je inspiracija mnogima u Srbiji i regionu.

Životna snaga mlade sportistkinje, kojoj je u septembru prošle godine poslije teške saobraćajne nesreće u Mađarskoj amputirana noga, nadahnjuje optimizmom. Osnovala je fondaciju "Nataša Kovačević" sa ciljem da pomogne sportistima, ali i onima kojima je ta pomoć prijeko potrebna.

- Mene je vaspitavala porodica, ali takođe i košarka. Na terenu naučite da se borite, da se nikad ne predajete, i to je nešto što ostaje za ceo život, tako da bi svakako mladima poručila se bave sportom, jer će iz njega izaći mnogo jači nego što su bili. Pored sporta tu je druženje sa prijateljima i naravno sa svojom porodicom. Oni su mi pomogli da sve ovo prevaziđem na najbolji mogući način i na tome sam im beskrajno zahvalna - istakla je Kovačevićeva.

Njen radni dan ispunjen je u potpunosti, a ona kaže da joj to uopšte ne smeta i da je sve stvar dobre organizacije. Košarka je ostala njen život.

- Trenutno sam student na dva fakulteta. Na univerzitetu "Singidunum" sam na odsjeku za turizam, a na Fakultetu za sport i menadžment sam se posvetila sportu. Pored fondacije radim i u košarkaškom savezu kao promoter za žensku košarku. Dok sam bila u Parizu uspela sam da dobijem od FIBA protezu. Sada sam ponovo rekreativno na terenu, ali je osećaj više nego dobar - rekla je Kovačevićeva.

Nataša je osnovala fondaciju kako bi pomogla prije svega sportistima, ali i svim ljudima.

- Trudim se da nekako svojom pozitivnošću da naučim ljude svaki put kad se desi nešto teško i nešto loše ima nešto pozitivno, nešto svetlo u svemu tome i drago mi je kada čujem da sam nekima motivacija. Trude se da ispune svaki svoj dan i to je jednostavno cilj svega ovoga što radim - rekla je Nataša Kovačević.

Podrška

Podršku fondaciji "Nataša Kovačević" dao je Košarkaški klub Budućnost iz Bijeljine, ali i brojni sportski radnici.

- Pozadina je vrlo dobra ima za cilj da se pomogne sportistima koji su ostali uskraćeni za neku dužu profesionalnu karijeru - rekla je predsjednik KK Budućnosti Dragana Čojić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana