Направили смо сјајан посао са Шербечићем

Иван Драгичевић
Направили смо сјајан посао са Шербечићем

Нови Сад - Иако нису познати сви детаљи трансфера Бесима Шербечића из Радника у Розенборг јасно је да је бијељински клуб направио још један добар посао на фудбалској пијаци.

Послије Самира Мемишевића који је за 400.000 евра прешао у Гронинген, Радник је поново направио добар посао са дефанзивцем. Шербечић је потписао четворогодишњи уговор са шампионом Норвешке, а код трансфера је посредовао бивши српски репрезентативац Милан Јовановић.

- Урадили смо изванредан посао за фудбал у БиХ, Радник и наравно Бесимову каријеру. Потписао је за добар клуб који је стални учесник европских такмичења. Ове године Розенборг је играо групну фазу Лиге Европе, а раније је наступао у Лиги шампиона. То је највећи клуб у Скандинавији са фантастичном базом за наредни корак. Као троструки узастопни шампион Норвешке представља идеалну средину за Шербечића - рекао је Јовановић за "Глас Српске".

Тренер Розенборга Каре Ингебригтсен упоредио је 19-годишњег штопера са Немањом Видићем. Овај стратег сматра да Шербечић има неке заједничке карактеристике са бившим капитеном Црвене звезде и Манчестер јунајтеда.

- Био бих најсрећнији да се развије у Видића, али морамо бити реални. Ипак је Немања био капитен најбоље генерације Манчестера и постигао врхунски успех. Верујем у Бесима, његове квалитете и радне навике. Нема никакве еуфорије, тек је на почетку и дугачак је пут пред њим - рекао је Јовановић.

Није лако направити овакав трансфер из Премијер лиге БиХ. На прсте руку могу се избројати фудбалери који су директно из овдашњих клубова отишли у јаке европске екипе. Многи су морали да иду степеник по степеник.

- Розенборг је феноменалан, више од одличног, јер је велики успех отићи у овакав клуб из БиХ. Проблем је што клубови из БиХ нису присутни у европским такмичењима, лакше је продати играча из Србије и Хрватске - закључио је Јовановић.

Сезона креће у марту

Норвешка има другачији календар такмичења у односу на већину Европе па сезона у овој земљи почиње 10. марта. У првом колу Розенборг дан касније гостује Сарпсборгу и биће то прилика за Шербечићев деби. Играчи Рознеборга су тренутно на припремама у шпанској Марбељи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана