Нападача Радника гол посветио кћерки Софији

Д. Пашагић, И. Станишић
Нападача Радника гол посветио кћерки Софији

Бијељина - У веома важној утакмици у борби за Лигу за првака Радник је као домаћин савладао "фењераша" Олимпик са 2:0, а отпор Сарајлија сломљен је у наставку сусрета головима Марка Обрадовића у 53. и Дејана Јанковића у 71. минуту.

Свима на стадиону остаће урезано у сјећању оно што се дешавало послије првог поготка, деветог у сезони Обрадовића, који је отрчао до навијача Радника и са прстом у устима имитирао бебу са цуцлом. Тако је показао неизмјерну радост због рођења кћерке Софије, која је на свијет дошла 23. фебруара.

- И раније сам постигнуте поготке посвећивао породици, супрузи Сунчици и петогодишњој кћерки Николини, а овај је за другу кћерку Софију, која је рођена прије само четири дана - рекао је пресрећни Обрадовић.

Он је нагласио да је овом побједом Радник направио огроман корак ка Лиги за првака.

- Сада практично са три бода обезбјеђујемо мјесто међу шест најбољих, а тамо можемо стићи и са ремијем у наредном колу у окршају са директним конкурентом Широким Бријегом. Уколико освојимо бод на "Пецари", задржаћемо два кола прије краја седам корака предности у односу на Херцеговце. Тада би нас још теоретски могла стићи Младост са којом смо у оба меча играли 0:0. Сада им бјежимо осам бодова и имамо бољу гол-разлику, што значи да би нас могли престићи само под условом да ми сва три меча изгубимо, а они сва три побиједе, што је мало вјероватно - наставио је Обрадовић.

Први циљ управе Бијељинаца је пласман у Лигу за првака, а други да се онда покуша обезбиједити пласман у Европу.

- Сматрам да ће четврто мјесто на крају првенства представљати визу за међународну сцену, јер међу прва три тима, гдје ће по процјенама свих бити Зрињски, Сарајево и Жељезничар треба да тражимо и освајача Купа БиХ. Међутим, у овом такмичењу бранимо пехар, па се ваљда и ми нешто питамо. И прошле сезоне смо били аутсајдери па смо дигли побједнички пехар. Ту је и битка на трећем фронту у Купу Српске, гдје такође желимо да стигнемо до краја и поново у Бијељину донесемо овај трофеј - изјавио је Обрадовић.

Најбољи стријелац Бијељинаца има уговор са Радником до љета 2018. године, а у текућој сезони има један циљ, који је по њему остварив.

- Жеља ми је да будем најбољи стријелац Премијер лиге БиХ. Сада заостајем два гола за водећим Сулејманом Крпићем из Слободе и мислим да је то достижно. Међутим, ако то и не остварим, а Радник испуни зацртане циљеве бићу срећан - додао је Обрадовић, који је зимус имао понуду из Малезије, али услови обештећења нису задовољили челнике Радника, тако да ће и даље носити дрес Сембераца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана