Нападач из Бијељине прикључен првом тиму Црвене звезде

Иван Драгичевић
Нападач из Бијељине прикључен првом тиму Црвене звезде

Београд - Тек што је завршен меморијални турнир "Стеван Ћеле Вилотић" у Суботици, на којем је Србија освојила прво мјесто, млади нападач Дејан Јовељић прикључен је првом тиму Црвене звезде и могао би ове сезоне да дебитује у Суперлиги.

Нападач из Бијељине, којег је енглески "Гардијан" сврстао међу најталентованије играче Европе, заблистао је на овом турниру, а у финалу дао је два гола Израелу за побједу "орлића" од 3:1. Све ово добија на значају када се узме у обзир да је Јовељић у игру ушао 20 минута прије краја сусрета те да је први гол постигао маказицама.

- Освојили смо турнир који је један од озбиљнијих у Европи за овај узраст. Играли смо веома добро, имамо одличан тим, а из колектива увијек искачу појединци. Није фраза када то кажем, стварно смо створили одличну атмосферу и као производ доброг рада долазе резултати. Нама је ово била одлична провјера пред почетак квалификација за Европско првенство и свакако да нам је освајање турнира донијело нову дозу самопоуздања. Кренули смо с циљем да будемо први и са договором да поштујемо план и принципе игре, а резултат је дошао сам по себи - рекао је Јовељић.

Звездин бисер је иза себе оставио проблеме са мононуклеозом и сада се одлично осјећа. Спреман је за нове изазове, а погураће га награда за најперспективнијег играча на турниру у Суботици. Тренер Владан Милојевић га је заједно са Луком Илићем прикључио првом тиму па се Бијељинац нада дебију у такмичарском сусрету пошто је већ играо за сениоре на припремама код бившег тренера Миодрага Божовића. Није се уобразио због тренинга са првотимцима па је наставио да решета мреже за омладински тим док чека деби за први. На посљедњем мечу против Интернационала у Раковици (5:3) постигао је хет-трик те стигао до бројке од 11 голова на пет мечева. Илић је додао један погодак.

- Причали смо с Милојевићем и савјетовао нас је да наставимо са напорним тренинзима. Прошли уторак одрадили смо први тренинг са сениорима, регистрован сам за Суперлигу па можда и добијем шансу на некој утакмици. До тада ћу наступати за омладинце и тренирати са првим тимом. Много рада је преда мном, желим што више да научим - додао је Јовељић.

Репрезентација Србије поред Јовељића у овој генерацији има неколико сјајних талената. Ту су дјеца из Партизана, нападач Ђорђе Јовановић који увелико игра за први тим, штопер Страхиња Бошњак за чије је услуге заинтересована Фјорентина и бек Милош Влалукин. Поменути Лука Илић већ је потписао уговор са Манчестер ситијем заједно са братом Иваном, тако да ова селекција има велики потенцијал.

- Генерација је одлична, слиједе нам квалификације и надам се да ћемо имати успјеха. Има доста момака из Звезде и Партизана, од којих се очекује да уђу у први тим, а међу нама, наравно, има зезања на ту тему. Другари смо иако играмо за "вјечите" ривале и тако треба да буде. Надам се да ћемо убрзо играти сениорске дербије - закључио је Јовељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана