Najbolji karatisti Điona iz Bihaća

Darko Pašagić
Najbolji karatisti Điona iz Bihaća

Banjaluka - Karate klub Đion iz Bihaća imao je najviše uspjeha na petom "Grave Energija kupu", koji je u organizaciji KK Energija održan u sportskoj dvorani "Borik".

Na smotri, koja je trajala dva dana, ekipa iz Bihaća zauzela je prvo mjesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 46 poena i 26 odličja (sedam zlatnih, šest srebrnih i 13 bronzanih). Drugo mjesto pripalo je "Šesnaestoj" iz Banjaluke sa 38 poena i 25 odličja (tri zlatne, sedam srebrnih i 15 bronzanih), dok je treći Globus iz Čakovca sa 37 poena i 17 medalja (osam zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih.

Na ovoj smotri nastupilo je 988 takmičara iz 86 klubova i deset država: Austrije, Njemačke, Bugarske, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, koji su se takmičili u svim starosnim kategorijama u katama i borbama, ekipno i pojedinačno.

- Odziv je zadovoljavajući, mada smo očekivali daleko veći broj takmičara. Naime, prošle godine smo imali više od 1.500 takmičara i to je bio razlog što smo se odlučili da ove godine smotra traje dva dana. Prvog dana nastupila su djeca, odnosno sve starosne kategorije do 14 godina, a drugog dana kadeti, juniori i seniori - naglasio je predsjednik Energije Branko Derajić.

Po njegovim riječima, najveći razlog za nešto manji broj takmičara od očekivanog su prvenstva, koja su se proteklog vikenda održavala u Srbiji i Crnoj Gori.

- Na rasporedu su bili državni šampionati u ove dvije zemlje, tako da je jako mali broj takmičara odatle stigao u Banjaluku. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, moramo biti zadovoljni, jer je jako teško u dva dana na jednom takmičenju okupiti ovoliko karatista. Ono što nam još više godi su pohvale, koje smo dobili sa svih strana. To nam je motiv da nastavimo i dalje u istom ritmu i da i dalje stvaramo šampione, koji će u budućnosti biti okosnica karatea ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH - dodao je Derajić.

Domaćin

Domaćin je bio najuspješniji po broju osvojenih medalja, ali se njegovi rezultati nisu računali u generalnom plasmanu. Ipak, ostaće upisano da su takmičari Energije osvojili čak 37 odličja (11 zlatnih, 13 srebrnih i 13 bronzanih) i to samo u borbama.

- Još jednom smo pokazali da smo bez premca, ali je običaj na ovakvim smotrama da se rezultati domaćina ne broje u generalnom plasmanu. Naš rezultat još više dobija na vrijednosti kada se zna da smo kao i uvijek nastupili samo u borbama - naglasio je trener Energije Boris Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana