На Градском стадиону у Бијељини представљен нови тренер: Милошевић: Нема времена за причу

Игор Станишић
На Градском стадиону у Бијељини представљен нови тренер: Милошевић: Нема времена за причу

Бијељина - Након што је досадашњи шеф стручног штаба Радника Славко Петровић преузео Жељезничар, предсједник Сембераца Младен Крстајић договорио се о сарадњи са искусним српским стручњаком Небојшом Милошевићем.

Он је јуче и званично преузео посао потписавши једногодишњи уговор са Бијељинцима.

- Када је уследио позив председника Младена Крстајића ниједног тренутка се нисам двоумио и прихватио сам се изазова. Покушаћу својим стручним знањем и људским способностима да помогнем клубу и играчима да сви заједно кренемо путем успеха који се очекује од Радника. Наравно, неће бити лако, али настојаћемо да будемо респектабилан клуб на овим просторима. За мене је велика предност што је мој претходник Петровић, заједно са својим сарадницима, забележио две победе, што је допринело да се Радник налази у средини табеле. Чека нас много посла, али оно што могу са своје стране да обећам је изузетна озбиљност и посвећеност послу. То ћу тражити и од својих сарадника и од играча са којима ћу радити - рекао је нови кормилар Радника.

Крстајић има изузетно високо мишљење о Милошевићу, којег је практично видио на клупи Радника у будућности.

- Довели смо Милошевића, који је иначе био моја идеја за будућност. Нисмо исхитрено правили рез и довели тренера, него је он у мојој глави био једно и једино решење које сам имао. Само је било питање да ли се можемо договорити и да ли ће Милошевић прихватити моју понуду и сарадњу у Раднику. На нашу срећу, то се остварило и овим путем желим да му захвалим и изразим задовољство што ћемо сарађивати у будућности - рекао је Крстајић.

Бијељинце већ у суботу очекује утакмица у шампионату против Сарајева.

- То је сувише кратак период како бих се упознао са свим играчима и како бих увидио њихову способност појединачно. Такав је тренерски посао и неке ћемо ствари морати рјешавати у ходу без додатне приче. На сву срећу, послије утакмице са Сарајевом чека нас мала пауза. Тада ће неке ствари бити много јасније и тада ћу своју филозофију игре покушати што прије да пренесем на играче - додао је Милошевић.

Он је од јануара радио као помоћни тренер у кинеском прволигашу Чанчунг Џатаију, а током досадашње каријере био је помоћник Роберту Просинечком и Славиши Стојановићу у Црвеној звезди. Као шеф стручног штаба, имао је прилику да ради у БСК-у из Борче и београдском Раду.

Петровић

Предсједнику Радника Младену Крстајићу још није јасан начин на који је досадашњи кормилар Славко Петровић напустио Бијељину.

- Искрено да вам кажем, по ко зна који пут, да сам био изненађен одлуком Петровића да преузме Жељезничар. Посебно на начин на који је отишао, јер је мој однос према бившем тренеру био крајње пријатељски. Управи клуба, као и мени је драго да је отишао у већи и организованији клуб, што је доказ да се у Раднику домаћински и квалитетно ради. Једино ми је криво што се Петровић није јавио лично мени дан-два пре како бисмо могли реаговати, него нас је вест о његовом одласку затекла - нагласио је Крстајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана