Na Gradskom stadionu razočarani posjetom na utakmici sa Vojvodinom

Darko Pašagić
Na Gradskom stadionu razočarani posjetom na utakmici sa Vojvodinom

Banjaluka - Pokušali smo ovom utakmicom da iniciramo Banjalučane, gradske vlasti i druge nadležne institucije da nam pomognu, ali očigledno da je još samo malo njih koji su ostali uz Borac.

Istakao je ovo predsjednik banjalučkog premijerligaša Draško Ilić, razočaran slabom posjetom na prijateljskoj utakmici između Borca i Vojvodine (1:4).

- Neshvatljivo je da se, poslije kampanje koju smo uradili za ovu utakmicu da bismo probudili svijest Banjalučana, ne uspije prodati ni 1.000 ulaznica. Da li je razlog loše vrijeme ili su stvarno svi digli ruke od Borca, nije ni bitno, ali smo stvarno svi očekivali da će tribine biti daleko punije. Zahvalio bih predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je dolaskom na ovu utakmicu podržao inicijativu za spas Borca, kao i najvatrenijim navijačima, jer su, kao i nebrojeno puta do sada, bili uz klub i isticanjem parola pokazali šta misle o trenutnoj situaciji - naglasio je Ilić.

Direktor Banjalučana Robert Zrilić još ne zna tačan broj prodatih karata, ali je sigurno da on neće biti četvorocifren.

- Po informacijama koje imam, prodato je između 800 i 900 karata i zato je pomalo neshvatljivo da je na stadionu bilo blizu 2.500 gledalaca. Ne znam šta je razlog za slabu posjetu, ali sam razočaran željom Banjalučana da pomognu svom sportskom mezimčetu. Da Borac odavno ne zauzima mjesto koje mu pripada, pokazuje i podatak da su na utakmici 29. kola Premijer lige BiH protiv Zvijezde u subotu prodate samo 44 ulaznice i da je prihod bio 176 maraka - rekao je Zrilić.

Crni oblaci odavno su se nadvili nad Gradski stadion, a od danas bi mogli biti još crnji, jer u 12 časova u Sarajevu zasjeda drugostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza BiH. Ukoliko Borac i danas bude odbijen, naredne sezone neće moći da igra u Premijer ligi BiH i ostaće mu još samo prilika da to ispravi žalbom Izvršnom odboru FS BiH.

- Na prvostepenoj komisiji bio je sporan dug prema Školi fudbala "Džaja" i našem nekadašnjim igraču Vuletu Trivunoviću. Od tada smo uspjeli da se dogovorimo sa Trivunovićem o reprogramu, a iz Suda smo dobili potvrdu da je proces sa "Džajom" još u toku, tako da dobijanje licence za nastup u Premijer ligi naredne sezone ne bi trebalo da bude sporno - nastavio je Zrilić.

Međutim, ono što bi moglo da bude kobno po "velikana iz Platonove" su nove tužbe bivših Borčevih igrača.

- Sve njih, osim jedne, smo uspjeli da riješimo i da se sa našim nekadašnjim fudbalerima Bojanom Markovićem i Ognjenom Radulovićem dogovorimo o reprogramu. Jedino je ostalo spornih 10.000 maraka, koje dugujemo Darku Maletiću. Sa njim nismo uspjeli da stupimo u kontakt, jer se jednostavno ne javlja ni na jedan od telefona čije brojeve imamo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti danas do 12 časova i da ćemo dobiti licencu - dodao je Zrilić.

 

Veterani

U predigri seniorske utakmice sastali su se veterani Borca i Vojvodine, a uspješniji su bili domaćini, koji su slavilsa 4:2. Golove za "crveno-plave" postigli su Predrag Divljak 2, Dragan Benić i Aleksandar Petreš, dok su oba pogotka Novosađana djelo Saše Drakulića.

 

Subić

Prije početka seniorske utakmice uručeno je priznanje prvotimcu Banjalučana Aleksandru Subiću, koji je po izboru Udruženja veterana Fudbalskog kluba Borac proglašen za najboljeg igrača ekipe u sezoni 2014/15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana