Молба српском члану Предсједништва БиХ да помогне ФК “Радник”

Срна
Молба српском члану Предсједништва БиХ да помогне ФК “Радник”

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и предсједник Скупштине бијељинског Фудбалског клуба /ФК/ “Радник” Предраг Јовић упутили су отворено писмо српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику са молбом да размотри могућност за помоћ овом клубу који ће ове године изаћи на европску фудбалску сцену.

“Фудбалски клуб 'Радник' из Бијељине ове године по други пут у својој историји изборио се за наступ на европској фудбалској сцени и наступаће у квалификацијама за Лигу Европе, што је значајан успјех за спорт у Бијељина, али и за цијелу Републику Српску”, наводи се у писму.

Мићић и Јовић наводе да су за функционисање клуба “Радника” потребна знатна средства, посебно за учешће у европским фудбалским такмичењима.

“Ове године у квалификацијама за Лигу Европе 'Радник' ће бити домаћин на стадиону 'Борца' из Бањалуке. Да би на домаћем терену могли да играмо утакмице у неком од наредних европских такмичења, Бијељина ће ове године финансирати постављање рефлектора на градски стадион, а у плану је и изградња источне трибине и терена са вјештачком травом”, додаје се у писму.

Мићић и Јовић позвали су Додика да у наредном периоду посјети Бијељину да би му представили спортске капацитете, планирана улагања у овај сектор, као и потребе бијељинског спорта.

ФК “Радник” освојио је Куп Републике Српске и пласирао се у Лигу Европе, и то други пут у 73 године дугој клупској историји.

“Радник” је излазак на европску сцену обезбиједио 2016. године када је освојио Куп Републике Српске и Куп БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана