Moguća fuzija dva banjalučka košarkaška kluba: Student i Borac ubuduće jedno?

Ivan Dragičević
Moguća fuzija dva banjalučka košarkaška kluba: Student i Borac ubuduće jedno?

Banjaluka - Direktor Studentskog košarkaškog kluba Student Boris Blagojević predložio je čelnicima Omladinskog košarkaškog kluba Borac fuziju koja bi ujedinila ova dva banjalučka kluba.

Novi klub bi, prema prijedlogu Blagojevića koji je dobio podršku svog Upravnog odbora, postao pravni subjekt Studenta.

- Mislim da u Banjaluci uspješno može funkcionisati samo jedan klub i to pod imenom Borac, sa nekim prefiksom studentski ili univerzitetski. Uprava Studenta je svela račune od prošle sezone i možemo da se pohvalimo da nemamo nikakve dugove i da smo izmirili sve obaveze, pa nam je ostalo 100 maraka na računu. Student je mlad klub na zdravim osnovama i to je šansa da se napravi dobra priča - rekao je Blagojević.

Čovjek koji je dugo godina nosio dres Borac Nektara predložio je čelnicima drugog banjalučkog prvoligaša Nenadu Ignjatiću i Bojanu Božiću da ujedine klubove, a još uvijek čeka njihov odgovor.

- Student ima dobru logistiku sa univerzitetskom dvoranom. Borčev problem odavno je ta dvorana i termini, a ovako bi riješili i to pitanje. Ukoliko dobijem pozitivan odgovor, lako bi se dogovorili o funkcijama i mjestima u Upravnom odboru. Prvi ću raditi volonterski, želim da klub funkcioniše kao firma i tačno bi se znalo ko šta radi - kazao je Blagojević.

Ukoliko se ostvari ova zamisao, bivši asovi Borca voljni su da pomognu klubu.

- Nedavno sam bio sa Zoranom Kukićem, koji je izrazio želju da pomogne na bilo koji način. Pored njega tu su Milorad Kovačević, Saša Vuleta, Saša Vujasinović, Nikola Glišović i Marko Šćekić, koji su takođe spremni da se priključe. Ove reakcije me ohrabruju, ispipavam puls građana i mislim da imamo pozitivan odgovor - dodao je Blagojević.

Čelnici OKK Borac juče nisu bili dostupni za komentar.

Oslonac na mlađe selekcije

Fuzionisani klub ne bi smio da se zadužuje i ulaže novac u pojačanja već mora da se osloni na formiranje igrača.

- Moramo da sklopimo saradnju sa svim školama košarke. U Studentu smo pokrenuli kadetsku selekciju koja ne plaća članarinu i tako bismo uradili i u novom klubu. Kada sam počinjao trenirati košarku, članarine se nisu plaćale i nastojaćemo da obezbijedimo takvu situaciju i za našu djecu - kazao je Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana