Могућа фузија два бањалучка кошаркашка клуба: Студент и Борац убудуће једно?

Иван Драгичевић
Могућа фузија два бањалучка кошаркашка клуба: Студент и Борац убудуће једно?

Бањалука - Директор Студентског кошаркашког клуба Студент Борис Благојевић предложио је челницима Омладинског кошаркашког клуба Борац фузију која би ујединила ова два бањалучка клуба.

Нови клуб би, према приједлогу Благојевића који је добио подршку свог Управног одбора, постао правни субјект Студента.

- Мислим да у Бањалуци успјешно може функционисати само један клуб и то под именом Борац, са неким префиксом студентски или универзитетски. Управа Студента је свела рачуне од прошле сезоне и можемо да се похвалимо да немамо никакве дугове и да смо измирили све обавезе, па нам је остало 100 марака на рачуну. Студент је млад клуб на здравим основама и то је шанса да се направи добра прича - рекао је Благојевић.

Човјек који је дуго година носио дрес Борац Нектара предложио је челницима другог бањалучког прволигаша Ненаду Игњатићу и Бојану Божићу да уједине клубове, а још увијек чека њихов одговор.

- Студент има добру логистику са универзитетском двораном. Борчев проблем одавно је та дворана и термини, а овако би ријешили и то питање. Уколико добијем позитиван одговор, лако би се договорили о функцијама и мјестима у Управном одбору. Први ћу радити волонтерски, желим да клуб функционише као фирма и тачно би се знало ко шта ради - казао је Благојевић.

Уколико се оствари ова замисао, бивши асови Борца вољни су да помогну клубу.

- Недавно сам био са Зораном Кукићем, који је изразио жељу да помогне на било који начин. Поред њега ту су Милорад Ковачевић, Саша Вулета, Саша Вујасиновић, Никола Глишовић и Марко Шћекић, који су такође спремни да се прикључе. Ове реакције ме охрабрују, испипавам пулс грађана и мислим да имамо позитиван одговор - додао је Благојевић.

Челници ОКК Борац јуче нису били доступни за коментар.

Ослонац на млађе селекције

Фузионисани клуб не би смио да се задужује и улаже новац у појачања већ мора да се ослони на формирање играча.

- Морамо да склопимо сарадњу са свим школама кошарке. У Студенту смо покренули кадетску селекцију која не плаћа чланарину и тако бисмо урадили и у новом клубу. Када сам почињао тренирати кошарку, чланарине се нису плаћале и настојаћемо да обезбиједимо такву ситуацију и за нашу дјецу - казао је Благојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана