Mnogi nude pomoć Marku Jevtića, a samo Vitez pružio ruku

Darko Pašagić
Mnogi nude pomoć Marku Jevtića, a samo Vitez pružio ruku

Banjaluka - Teško je pobrojati sve one koji su me zvali, slali poruke od trenutka kada sam povređen. Mnogi od njih nudili su pomoć, ali bar za sada niko nije ništa konkretno uradio na tom pitanju osim mog sadašnjeg kluba.

Tako je započeo priču štoper Viteza Marko Jevtić, koji je po njega kobnog 4. marta u vazdušnom duelu sa prvotimcem Čelika Harisom Hećom ostao nepomično da leži na terenu, a samo nekoliko časova kasnije u zeničkoj bolnici mu je odstranjen bubreg.

- Hvala svima na podršci i obećanoj pomoći, ali u ovom trenutku nisam ni siguran na koji bi način mogli da mi pomognu. Klub za koji sam do povrede nastupao bio je konkretan. Obećali su da će mi biti isplaćeno sve ono što me sleduje po ugovoru, koji sam sa njima imao do juna 2018. godine. Takođe, mogu da biram da li ću ostati u klubu kao igrač ili na nekoj drugoj funkciji - naglasio je Jevtić.

On se još oporavlja od operacije i narednih dana bi trebalo da ide na posljednju kontrolu. Prve prognoze bile su da je za ovog stamenog igrača karijera završena, ali se to ispostavilo netačnim.

- Već posle nekoliko dana rečeno mi je da nije sve tako crno i da ću moći nastaviti sa aktivnim igranjem. Međutim, sada je veliko pitanje da li želim više da se bavim fudbalom. Ionako sam bio pri kraju karijere i verovatno je da bi mi sada trebao duži period da dođem u pravu formu, ako se odlučim da nastavim. Ne znam da li sam spreman na rizik, da li vredi da strepim pri svakom duelu - nastavio je Jevtić.

Nijednog trenutka nije zamjerio fudbaleru Čelika sa kojim se sudario.

- Takvih duela je na desetine tokom svakog meča ili treninga, ali eto jednostavno se desilo. Hećo je posle svega pokazao da je veliki čovek. Dva puta mi je dolazio u bolnicu i bilo je jasno da mu je veoma teško. Izvinjavao mi se sa suzama u očima, ali jednostavno nema razloga za to, jer mu ništa ne zameram - izjavio je Jevtić.

Iskusni defanzivac očekuje da bi poslije kontrole, odnosno već početkom iduće sedmice mogao da ode na nekoliko dana i do rodne Loznice.

- Tamo ću se dobro odmoriti u krugu porodice. Vreme je da razbistrim glavu i vidim šta i kako dalje. U fudbalu sam celi život, ali sve sam bliže odluci da "bubamari" kažem zbogom za sva vremena. Videćemo - dodao je Jevtić.

Borac

Prije dolaska u Vitez Marko Jevtić je godinu i po nosio dres banjalučkog Borca.

- Zvali su me nekoliko puta sa Gradskog stadiona, najviše sportski direktor Oliver Jandrić. Hvala im na podršci, a ja im od srca želim da se već poslije ove sezone vrate u Premijer ligu - rekao je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana