Многи нуде помоћ Марку Јевтића, а само Витез пружио руку

Дарко Пашагић
Многи нуде помоћ Марку Јевтића, а само Витез пружио руку

Бањалука - Тешко је побројати све оне који су ме звали, слали поруке од тренутка када сам повређен. Многи од њих нудили су помоћ, али бар за сада нико није ништа конкретно урадио на том питању осим мог садашњег клуба.

Тако је започео причу штопер Витеза Марко Јевтић, који је по њега кобног 4. марта у ваздушном дуелу са првотимцем Челика Харисом Хећом остао непомично да лежи на терену, а само неколико часова касније у зеничкој болници му је одстрањен бубрег.

- Хвала свима на подршци и обећаној помоћи, али у овом тренутку нисам ни сигуран на који би начин могли да ми помогну. Клуб за који сам до повреде наступао био је конкретан. Обећали су да ће ми бити исплаћено све оно што ме следује по уговору, који сам са њима имао до јуна 2018. године. Такође, могу да бирам да ли ћу остати у клубу као играч или на некој другој функцији - нагласио је Јевтић.

Он се још опоравља од операције и наредних дана би требало да иде на посљедњу контролу. Прве прогнозе биле су да је за овог стаменог играча каријера завршена, али се то испоставило нетачним.

- Већ после неколико дана речено ми је да није све тако црно и да ћу моћи наставити са активним играњем. Међутим, сада је велико питање да ли желим више да се бавим фудбалом. Ионако сам био при крају каријере и вероватно је да би ми сада требао дужи период да дођем у праву форму, ако се одлучим да наставим. Не знам да ли сам спреман на ризик, да ли вреди да стрепим при сваком дуелу - наставио је Јевтић.

Ниједног тренутка није замјерио фудбалеру Челика са којим се сударио.

- Таквих дуела је на десетине током сваког меча или тренинга, али ето једноставно се десило. Хећо је после свега показао да је велики човек. Два пута ми је долазио у болницу и било је јасно да му је веома тешко. Извињавао ми се са сузама у очима, али једноставно нема разлога за то, јер му ништа не замерам - изјавио је Јевтић.

Искусни дефанзивац очекује да би послије контроле, односно већ почетком идуће седмице могао да оде на неколико дана и до родне Лознице.

- Тамо ћу се добро одморити у кругу породице. Време је да разбистрим главу и видим шта и како даље. У фудбалу сам цели живот, али све сам ближе одлуци да "бубамари" кажем збогом за сва времена. Видећемо - додао је Јевтић.

Борац

Прије доласка у Витез Марко Јевтић је годину и по носио дрес бањалучког Борца.

- Звали су ме неколико пута са Градског стадиона, највише спортски директор Оливер Јандрић. Хвала им на подршци, а ја им од срца желим да се већ послије ове сезоне врате у Премијер лигу - рекао је Јевтић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана