Mladost veliki dužnik Borca

Darko Pašagić
Mladost veliki dužnik Borca

Banjaluka - Da nije bilo poraza od Mladosti u 20. kolu prošlog prvenstva na našem stadionu sigurno da bi minulu sezonu završili bolje plasirani od šestog mjesta na tabeli.

Izjavio je ovo kapiten banjalučkog Borca Vladan Grujić pred prvo kolo novog šampionata u kome "crveno-plavi" sutra od 17.30 časova gostuju u Bijeljini gdje će igrati protiv Mladosti iz Velike Obarske.

- Golom u 90. minutu Mladost nas je pobijedila početku proljećnog dijela prvenstva i od tada su nam kola krenula nizbrdo. To nismo zaboravili i ovo je prilika za osvetu. Naravno ne smijemo srljati bez cilja, već strpljivom igrom čekati priliku za realizaciju. Sigurno je da nam neće biti lako, jer se Mladost silno pojačala, imaju dobro ekipu, odličnog trenera, ali vjerujem da možemo do bodova na premijeri - naglasio je Grujić.

Banjalučani će u subotnjem susretu biti oslabljeni. Zbog crvenog kartona zarađenog u posljednjem kolu prošlog prvenstva neće nastupiti Aleksandar Subić. Stefanu Saviću je povrijeđen skočni zglob, dok novajlija Miloš Žeravica još nije dobio sertifikat iz Fudbalskog saveza Srbije i neće biti na raspolaganju stručnom štabu na čelu sa Vinkom Marinovićem.

- Naravno da je to hendikep, ali šta se može. Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu pretrpjela ogromne promjene, ali je nas šest-sedam prvotimaca iz prošle sezone ostalo na okupu, tako da vjerujem da smo se tokom odlično odrađenih priprema uigrali - nastavio je Grujić.

Iskusni prvotimac vjeruje da Banjalučani ove sezone imaju ekipu, koja će igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH.

- Čelnici kluba pred nas nisu postavili nikakav imperativ rezultata, ali je jasno da i bez toga moramo, ali i svi želimo da budemo plasirani u gornjem dijelu tabele. Naravno, ako se ukaže prilika za nešto više znaćemo da je iskoristimo. Međutim, teško je o tome sada govoriti, jer će mnogo zavisiti od nekoliko uvodnih kola. Nadam se da ćemo ih uspješno apsolvirati što bi mogla da bude najava uspješne sezone - dodao je Grujić.

Parovi

Osim utakmice u Bijeljini između Mladosti i Borca u subotu igraju još: MOSTAR:Velež-Drina,        TRAVNIK: Travnik - Sloboda, ZENICA: Čelik -Vitez i FOČA: Slavija - Zrinjski. Ove utakmice se igraju od 17.30 časova. Meč u Sarajevu između Olimpika i Željezničara je na rasporedu od 17 časova.  Preostale dvije utakmice prvog kola igraju se u nedjelju a sastaju se: SARAJEVO: Sarajevo - Zvijezda Gradačac (19) i ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Radnik (20.30 časova)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana