Младост велики дужник Борца

Дарко Пашагић
Младост велики дужник Борца

Бањалука - Да није било пораза од Младости у 20. колу прошлог првенства на нашем стадиону сигурно да би минулу сезону завршили боље пласирани од шестог мјеста на табели.

Изјавио је ово капитен бањалучког Борца Владан Грујић пред прво коло новог шампионата у коме "црвено-плави" сутра од 17.30 часова гостују у Бијељини гдје ће играти против Младости из Велике Обарске.

- Голом у 90. минуту Младост нас је побиједила почетку прољећног дијела првенства и од тада су нам кола кренула низбрдо. То нисмо заборавили и ово је прилика за освету. Наравно не смијемо срљати без циља, већ стрпљивом игром чекати прилику за реализацију. Сигурно је да нам неће бити лако, јер се Младост силно појачала, имају добро екипу, одличног тренера, али вјерујем да можемо до бодова на премијери - нагласио је Грујић.

Бањалучани ће у суботњем сусрету бити ослабљени. Због црвеног картона зарађеног у посљедњем колу прошлог првенства неће наступити Александар Субић. Стефану Савићу је повријеђен скочни зглоб, док новајлија Милош Жеравица још није добио сертификат из Фудбалског савеза Србије и неће бити на располагању стручном штабу на челу са Винком Мариновићем.

- Наравно да је то хендикеп, али шта се може. Екипа је у односу на прошлу сезону претрпјела огромне промјене, али је нас шест-седам првотимаца из прошле сезоне остало на окупу, тако да вјерујем да смо се током одлично одрађених припрема уиграли - наставио је Грујић.

Искусни првотимац вјерује да Бањалучани ове сезоне имају екипу, која ће играти запажену улогу у Премијер лиги БиХ.

- Челници клуба пред нас нису поставили никакав императив резултата, али је јасно да и без тога морамо, али и сви желимо да будемо пласирани у горњем дијелу табеле. Наравно, ако се укаже прилика за нешто више знаћемо да је искористимо. Међутим, тешко је о томе сада говорити, јер ће много зависити од неколико уводних кола. Надам се да ћемо их успјешно апсолвирати што би могла да буде најава успјешне сезоне - додао је Грујић.

Парови

Осим утакмице у Бијељини између Младости и Борца у суботу играју још: МОСТАР:Вележ-Дрина,        ТРАВНИК: Травник - Слобода, ЗЕНИЦА: Челик -Витез и ФОЧА: Славија - Зрињски. Ове утакмице се играју од 17.30 часова. Меч у Сарајеву између Олимпика и Жељезничара је на распореду од 17 часова.  Преостале двије утакмице првог кола играју се у недјељу а састају се: САРАЈЕВО: Сарајево - Звијезда Градачац (19) и ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Радник (20.30 часова)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана