Младост ускратила пласман рукометаша међу 16

Г.С.
Младост ускратила пласман рукометаша међу 16

Сарајево - Рукометаши БиХ вратили су се у петак са Свјетског првенства у Катару на којем су заузели 20. мјесто. Видно изморени од пута и такмичења једва су чекали да добију "вољно" од селектора Драгана Марковића и упуте се кућама.

Ипак, подијелили су импресије са новинарима и углавном истакли да је резултат задовољавајући с обзиром на околности. Једна побједа и шест пораза нису права слика свега виђеног у Дохи и Лусаилу.

- Нисам у потпуности задовољан резултатом. Имали смо шансу да одемо у други круг, што је и био циљ, али смо је пропустили. Лоша утакмица против Аустрије, те мечеви против Македоније и Туниса у којим смо имали шансе за побједу, али очигледно смо још мали да побиједимо у таквим мечевима. Утакмице Президент купа против Бјелорусије и Русије нећу да коментаришем, јер нам није било ни до чега. У сваком случају, носимо велико искуство са овога првенства - рекао је селектор Марковић.

Можда и најбољи утисак од свих играча оставио је Дејан Малиновић. Млади рукометаш имао је тежак задатак, пошто је послије повреде Косте Савића у првом мечу остао једино рјешење на позицији десног бека. Преузимао је одговорност на себе, некада погађао, некада промашивао, али показао да ће још дуго времена бити адут репрезентације.

- Показали смо у прве три-четири утакмице да можемо играти са свима. Ипак, неке грешке смо понављали и то хитно морамо избацити из наше игре. Мислим да ће тако бити, јер из Катара носимо велико искуство. Имамо много потенцијала и вјерујем да ћемо га претворити у много боље партије - рекао је Малиновић.

Шансу у финишу првенства добио је и рукометаш Борца м:тел Стефан Јанковић.

- Нама младим много ће значити ово првенство. Имали смо прилику да видимо гдје смо у односу на најбоље рукометаше свијета и сада морамо наставити да се развијамо. У априлу нас чека наставак квалификација за Европско првенство, играмо два меча против Литваније која морамо добити - рекао је Јанковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана