Mladost minimalno poražena u Travniku

D. R.
Mladost minimalno poražena u Travniku

Travnik - Fudbaleri Mladosti poraženi su na gostovanju u Travniku od istoimenog domaćina sa 0:1.

Prije toga domaći su zaprijetili u 21. minutu preko Semira Musića čiji je šut odlično zaustavio golman Mladosti Saša Mišić. Mladost je uzvratila sedam minuta kasnije kada je udarac Aleksandra Vasića završio pokraj gola. U narednom minutu Travničani su zaprijetili preko Musića, ali je njegov šut Mišić izbio u korner. Veliku priliku "veziri" su imali u 33. minutu kada je Anel Čurić pogodio lijevu stativu gola gostiju. Minutu kasnije igrač Travnika Feđa Dudić sa samo nekoliko metara nije uspio da pogodi mrežu, već je gađao u golmana Mišića. U 42. minutu Travnik je krunisao bolju igru i postigao jedini gol na utakmici. Ajdin Nuhić je ušao u kazneni prostor gostiju, šutirao, golman Mišić je zahvatio loptu vrhovima prstiju, ali nedovoljno da je zaustavi.

U nastavku susreta igralo se nešto agilnije na obje strane. Travničani su stvorili nekoliko prilika od kojih je najbolja bila Dudića u 77. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Deset minuta kasnije "rezervista" Mladosti Danilo Vuković je imao priliku za izjednačenje, ali je njegov šut završio za malo pokraj gola.

- Poslije velikog pražnjenja protiv Sarajeva, na "Piroti" smo odigrali korektnu utakmicu, ali nažalost nismo došli do boda. Priželjkivali smo da u prvom poluvremenu sačuvamo "nulu", ali je nažalost pad koncentracije u finišu rezultirao jedinim pogotkom na meču. U drugom poluvremenu imali smo dvije šanse, ali Danilo Vuković i Lazar Vidić nisu uspjeli da pogode. Iako smo izgubili, ne mogu da budem nezadovoljan - rekao je trener Mladosti Dušan Jevrić.

Seriju od tri utakmice u sedam dana ekipa iz Velike Obarske završava mečom protiv Čelika na domaćem terenu.

- Ne dijelim utakmice na domaće i gostujuće. Od ekipe uvijek tražim da odigra na nivou mogućnosti, a kada je tako ni rezultat neće izostati. Liga je vrlo izjednačena, osim dva, tri kluba koja se izdvajaju kvalitetom, svi ostali u međusobnim duelima imaju pravo da se nadaju osvajanju bodova - zaključio je Jevrić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana