Mladost i iskustvo dobitna kombinacija zvorničke Drine

Drago Gajić
Mladost i iskustvo dobitna kombinacija zvorničke Drine

Zvornik - Za one ljubitelje fudbala u Zvorniku koji pažljivije prate rezultate Drine, plasman na treće mjesto Prve lige RS nakon 16 kola i četiri boda manje od vodećeg Rudar Prijedora i jeste i nije iznenađenje.

Zvorničani su imali dosta problema na kraju prošlog prvenstva, kada su ostali bez uprave i trenera, a nekoliko igrača je napustilo klub. Komisija koja je imenovana da konsoliduje rad kluba do izbora nove uprave učinila je odličan potez imenovanjem mladog trenera Veljka Cvjetinovića, profesora fudbala, koji posjeduje sve potrebne licence za rad. Angažovao je dosta mladih igrača, uglavnom iz Drinine omladinske škole, a ostali su i oni najiskusniji. Najbolji potez je bilo angažovanje iskusnog internacionalca Nikole Vasiljevića, koji je osnažio odbranu, koja je primila svega osam golova u dosadašnjem dijelu prvenstva, što je najmanje u ligi.

- Naša snaga je u mladosti i iskustvu. Ljubitelji fudbala u Zvorniku i oni koji pažljivije prate prvenstvo znaju da smo imali najbolju odbranu u ligi, koja je kapitulirala svega osam puta. Na golu imamo mladog Jovana Vićića, kojeg je u nekoliko utakmica uspješno zamijenio Marko Bogičević, a na mjestu štopera iskusne Nikolu Vasiljevića i Miloša Jokića. Posebno su nam oni bili dragocjeni u gostima, odakle smo donijeli 20 bodova, ostvarivši šest pobjeda u osam utakmica, kao nijedna ekipa i gdje smo primili samo četiri gola. Da smo od četiri neriješene igre na domaćem terenu dobili samo dvije, bili bismo na čelu tabele - rekao je Cvjetinović.

Treba naglasiti da od svih igrača Drine samo dvojica nisu ponikla u omladinskim selekcijama prvoligaša iz Zvornika, što je podatak za svaku pohvalu.

- Uz Vasiljevića i Jokića, iskusniji su Danijel Ćulum i kapiten Aleksandar Kikić. Oni su imali podršku mladih, prije svih Ognjena Stjepanovića i Nemanje Dragutinovića, omladinskih reprezentativaca Republike Srpske, zatim Vladimira Molerovića, Slađana Stupara, Darka Kostića i ostalih Drininih omladinaca - dodao je Cvjetinović.

Između Drine i Prijedorčana na drugom mjestu tabele nalazi se Zvijezda 09, koja je dva koraka iza „rudara“, a isto toliko ispred Zvorničana. Kako stvari stoje, ova tri kluba odlučivaće o novom šampionu i ekipi koja će naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH.

Nova uprava

Sredinom ovog mjeseca biće održana Skupština kluba, na kojoj bi trebalo da bude izbrana nova uprava.

- Igrački smo spremni da se upustimo u borbu za titulu. Ukoliko se uprava odluči da podrži takav stav, trebalo bi nam par pojačanja, prije svih na mjestu centralnog napadača, koji bi realizovao brojne prilike koje stvara vezni red - kazao je Cvjetinović.

Napadači Drine se nisu proslavili jer su postigli skromna 23 gola. Po četiri su postigli Danijel Ćulum, Slađan Stupar i Nemanja Dragutinović, tri puta je strijelac bio Nemanja Stjepanović, a dva gola je postigao Novica Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana