Младост и искуство добитна комбинација зворничке Дрине

Драго Гајић
Младост и искуство добитна комбинација зворничке Дрине

Зворник - За оне љубитеље фудбала у Зворнику који пажљивије прате резултате Дрине, пласман на треће мјесто Прве лиге РС након 16 кола и четири бода мање од водећег Рудар Приједора и јесте и није изненађење.

Зворничани су имали доста проблема на крају прошлог првенства, када су остали без управе и тренера, а неколико играча је напустило клуб. Комисија која је именована да консолидује рад клуба до избора нове управе учинила је одличан потез именовањем младог тренера Вељка Цвјетиновића, професора фудбала, који посједује све потребне лиценце за рад. Ангажовао је доста младих играча, углавном из Дринине омладинске школе, а остали су и они најискуснији. Најбољи потез је било ангажовање искусног интернационалца Николе Васиљевића, који је оснажио одбрану, која је примила свега осам голова у досадашњем дијелу првенства, што је најмање у лиги.

- Наша снага је у младости и искуству. Љубитељи фудбала у Зворнику и они који пажљивије прате првенство знају да смо имали најбољу одбрану у лиги, која је капитулирала свега осам пута. На голу имамо младог Јована Вићића, којег је у неколико утакмица успјешно замијенио Марко Богичевић, а на мјесту штопера искусне Николу Васиљевића и Милоша Јокића. Посебно су нам они били драгоцјени у гостима, одакле смо донијели 20 бодова, остваривши шест побједа у осам утакмица, као ниједна екипа и гдје смо примили само четири гола. Да смо од четири неријешене игре на домаћем терену добили само двије, били бисмо на челу табеле - рекао је Цвјетиновић.

Треба нагласити да од свих играча Дрине само двојица нису поникла у омладинским селекцијама прволигаша из Зворника, што је податак за сваку похвалу.

- Уз Васиљевића и Јокића, искуснији су Данијел Ћулум и капитен Александар Кикић. Они су имали подршку младих, прије свих Огњена Стјепановића и Немање Драгутиновића, омладинских репрезентативаца Републике Српске, затим Владимира Молеровића, Слађана Ступара, Дарка Костића и осталих Дрининих омладинаца - додао је Цвјетиновић.

Између Дрине и Приједорчана на другом мјесту табеле налази се Звијезда 09, која је два корака иза „рудара“, а исто толико испред Зворничана. Како ствари стоје, ова три клуба одлучиваће о новом шампиону и екипи која ће наредне сезоне играти у Премијер лиги БиХ.

Нова управа

Средином овог мјесеца биће одржана Скупштина клуба, на којој би требало да буде избрана нова управа.

- Играчки смо спремни да се упустимо у борбу за титулу. Уколико се управа одлучи да подржи такав став, требало би нам пар појачања, прије свих на мјесту централног нападача, који би реализовао бројне прилике које ствара везни ред - казао је Цвјетиновић.

Нападачи Дрине се нису прославили јер су постигли скромна 23 гола. По четири су постигли Данијел Ћулум, Слађан Ступар и Немања Драгутиновић, три пута је стријелац био Немања Стјепановић, а два гола је постигао Новица Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана