Mladost i Leotar žele u ABA ligu 2

Milan Zubović
Mladost i Leotar žele u ABA ligu 2

Banjaluka - Najava osnivanja ABA lige 2 izazvala je veliko interesovanje dva kluba iz Republike Srpske koja u njoj vide odličnu priliku za napredak i promociju mlađih igrača.

Riječ je o Mladosti iz Mrkonjić Grada i trebinjskom Leotaru koji prošle sezone nisu briljirali u šampionatu BiH, ali su ranijih godina redovno bili u vrhu tabele.

- Iz medija kao i priča u košarkaškim krugovima saznali smo da je u planu osnivanje ABA lige 2 i bili bi presrećni ako nam ponude mjesto. Za sada nismo imali nikakav kontakt sa rukovodstvom regionalnog takmičenja mada u skorije vrijeme očekujemo poziv i onda bismo radili na stvaranju ekipe koja bi imala kvalitet da se ravnopravno nosi sa ostalim ekipama, a ne samo da bude prolazni učesnik - rekao je sportski direktor Mrkonjićana Miladin Rmuš.

Posebno olakšavajuća činjenica je da bi troškove smještaja i sudija plaćalo rukovodstvo lige što nije slučaj u BiH.

- U tom slučaju nas bi takmičenje u ABA ligi 2 manje koštalo nego nastup u Ligi BiH kojoj smo tokom proteklih devet godina dali 250.000 maraka za kotizacije i troškove. Sada bi te pare preusmjerili za igrače i formirali jaču ekipu - dodao je Rmuš.

Sportski direktor tima iz Trebinja Miodrag Šakotić oduševljen je idejom.

- Naravno da smo zainteresovani jer imamo igrački potencijal pošto su svi naši košarkaši iz prošle sezone bili iz Trebinja i okoline. Preostaje nam da podnesemo zahtjev Košarkaškom savezu Republike Srpske da smo zainteresovani za nastup pa onda da krenemo u razgovore sa gradskom upravom kao i Rodoljubom Draškovićem koji je proteklih godina bio generalni sponzor kluba i u nekoliko puta spasio ga od gašenja. Sigurno je da bi imali konkurentan tim - kazao je Šakotić.

Učesnici

ABA liga 2 brojala bi 12 klubova kao i ABA liga 1, a BiH bi dobila dva mjesta. S obzirom na to može se očekivati da jedan klub bude iz Republike Srpske, a drugi iz FBiH. Navodno, Bosna Rojal i Sloboda iz Tuzle već su poslali zahtjev KS BiH za nastup, a očekuje se da to urade Široki i Zrinjski koji ne bi željeli da propuste ovako dobru priliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana