Mladi tim Igokee za tri godine u vrhu regiona

Ivan Dragičević
Mladi tim Igokee za tri godine u vrhu regiona

Laktaši - Mladi košarkaši Igokee ostvarili su veliki uspjeh pošto su na završnom turniru juniorske ABA lige osvojili treće mjesto.

Mladi "igosi" su u borbi za treće mjesto savladali podgoričku Budućnost sa 77:74, čime su pokazali da su jedna od najboljih ekipa u regionu, što je velika stvar za ove mlade igrače i njihovog trenera Žarka Milakovića.

- Pokazali smo karakter, velika je stvar biti treći u regionu. Budućnost je kontrolisala utakmicu, ali smo se vratili. Kada sam prije godinu i po obavio prvi trening sa ovim momcima, znao sam da mogu mnogo. Možda nisam očekivao da tako brzo možemo u vrh, ali svjestan sam potencijala koji ima moj tim - istakao je ponosni Milaković.

Ranije u polufinalu, poslije 57 pobjeda u nizu, na putu juniora Igokee ispriječila se odlična ekipa Mega Bemaksa. Evroligaški duel desio se u polufinalu, a Mitrovčani su uspjeli da se vrate sa ivice ponora. Ekipa koja je prošle godine u Istanbulu igrala finale juniorske Evrolige predvođena Gogom Bitadzeom i Mihailom Jovičićem uspjela je da slomi otpor domaćih košarkaša, koji su još jednom pokazali kvalitet. Veliki potencijal imaju igrači Žarka Milakovića, raskoš talenta potvrdili su Aljoša Janković, Nemanja Živković i ostali. Ulaganje uprave Igokee u omladinske kategorije i stvaranje akademija već poslije tri godine potvrdilo se kao sjajan potez, možemo reći i neophodan, jer Aleksandrovčani imaju sve uslove za rad sa mladim igračima. Plejmejker Darko Talić prvi je obukao dres seniorskog tima, poslije dvije sezone otišao je na kaljenje u Kakanj, da bi se u junu ponovo vratio u Igokeu. Pravu šansu čeka još jedan razigravač Nemanja Nikolić, koji je kao i Talić rođen 1998. godine. Priključen je prvom timu, stalno je među 12, ali još nije dobio šansu u ABA ligi. Njihovim stopama krenuće Janković, Živković, Dalibor Ilić i vjerovatno još neki momci, tako da bi Igokea narednih sezona mogla da ima veliki broj igrača iz svoje škole u seniorskom sastavu.

Odlični i kao seniori

Ovaj tim Igokee nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske pod imenom Student i tamo pruža odlične partije protiv iskusnijih ekipa. Trenutno se nalaze na četvrtom mjestu sa sedam pobjeda i četiri poraza. Student je ove sezone napravio istorijski uspjeh, pošto je osvojio Kup RS i to pobijedivši u finalu Mladost iz Mrkonjić Grada na njenom parketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana