Mladi rukometaši vraćaju Borac u vrh

Dušan Repija
Mladi rukometaši vraćaju Borac u vrh

Banjaluka - Prozivkom trenera Ratka Đurkovića sinoć je ozvaničen početak priprema rukometaša Borca m:tel.

Nakon rezultatski neuspješne sezone, gubitka titule poslije tri godine i neuspjeha u izboru učešća u novoj sezoni SEHA lige, logično je bilo da se dese velike promjene u igračkom kadru. Uprava kluba odlučila je da podmladi ekipu, tako da će novi trener imati na raspolaganju momke u prosjeku stare manje od 23 godine. Od iskusnijih ostali su samo golman Damir Efendić i pivot Ratko Nikolić, koji bi uz novajlije Mirka Majića i Miloša Lončara trebalo da pomognu mlađim. Osim posljednje dvojice, Borac su pojačali povratnik Duško Hercegovac, zatim golman Arman Beširević, srednji bek Goran Daničić, a posljednji je paraf na dvogodišnji ugovor stavio desno krilo Vladan Đurđević.

- Trenutno nemamo zvučnih imena, ali se nadam da ćemo ih napraviti. To je prvi cilj. Mnogi će dobiti priliku da se dokažu, a na svima nama u klubu je da im pomognemo da postanu bolji igrači i bolji ljudi. Ono što ću zahtijevati je da grizu na svakom treningu i da iz dana u dan bude vidljiv napredak - rekao je Đurković.

Crnogorski stručnjak se ne razbacuje obećanjima, ali vjeruje da će Borac uz još jedno pojačanje biti kandidat za sami vrh.

- Ovo je klub koji uvijek treba da stremi ka tome. Idemo korak po korak, ali sigurno su naše mogućnosti trenutno velika nepoznanica. Nedostaje nam još jedan igrač na poziciji desnog beka. Imamo nekoliko opcija, a danas ili sutra trebalo bi da znamo ime našeg novog igrača. S obzirom na naše mogućnosti i specifičnu poziciju koju igra, on će biti takođe iz kategorije mlađih - rekao je Đurković.

Kompletne pripreme Borac će odraditi u Banjaluci, a već od kraja sljedeće sedmice počeće serija pripremnih utakmica.

- Imam viziju kako treba da izgleda ovaj tim, čuo sam, na primjer, dosta lijepih stvari o igri u odbrani Duška Hercegovca, a u tom segmentu je dobar i Lončar, tako da bi oni trebalo da budu ključni igrači u odbrani - rekao je Đurković.

Odsutni

Veći dio priprema propustiće Srđan Mijatović i Arsenije Bubić koji se sa reprezentacijom Srbije pripremaju za nastup na Evropskom prvenstvu kadeta. Kako takmičenje u Hrvatskoj traje od 11. do 21. avgusta, oni će se saigračima na pripremama priključiti petnaestak dana prije početka Premijer lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana