Mladi džudisti učili od najboljih

Nikola Lučić
Mladi džudisti učili od najboljih

Banjaluka - Sedmi međunarodni seminar i džudo kamp “Dani džudo sporta Banjaluka 2018” u organizaciji DžK Zvijezda opravdao je očekivanja organizatora i učesnika.

Kao i svake godine djeca, ali i oni stariji imali su priliku da uče od najboljih džudista sa ovih prostora. Jedan od onih koji svake godine dolazi u Banjaluku kako bi svoje iskustvo i znanje prenio na učesnike kampa je i crnogorski džudista Srđan Mrvaljević. On je naglasio da ovakvi kampovi imaju veliki značaj u promociji i afirmaciji ovog sporta.

- Ovakav način treninga je nešto što se praktikuje u Evropi i svijetu te bez ovakvog načina rada nema ni napretka. Kamp je iz godine u godinu je sve jači i masovniji, a ovdje sam od početka i mogu da vidim trend rasta - rekao je Mrvaljević.

Dodao je da je veoma pozitivno to što najmlađi imaju priliku da uče od iskusnih džudista.

- Djeca uče od starijih i svakako je dobra stvar što imaju priliku da treniraju sa iskusnijima od sebe. Sjećam se kada sam bio na početku karijere koliko mi je značilo kad dođem u priliku da treniram sa velikim zvijezdama - poručio je Mrvaljević, pred kojim su kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Riječi hvale za organizaciju i uslove koje su učesnici kampa imali u gradu na Vrbasu ima i najbolja džudistkinja iz BiH Larisa Cerić.

- Dobiti pet dana u ovakvoj dvorani u ovim uslovima je zaista sjajno, svi smo prezadovoljni. Organizator Jasenko Delić i njegov tim su se zaista potrudili da se osjećamo kao kod kuće. Kada su učesnici u pitanju, iskreno mislim da ima dosta potencijala, ali je na njima da ga maksimalno iskoriste i dođu do velikih rezultata - rekla je Larisa, kojoj u nastavku sezone predstoje “Grand pri” mitinzi u Zagrebu i Budimpešti, te Svjetsko prvenstvo u Bakuu od 20. do 27. septembra.

Jedan od polaznika kampa bio je član Džudo kluba “Akademik” iz Nikšića Nikola Gušić.

  • Prošle godine sam prvi put došao u Banjaluku i napredak je vidljiv. Sve veći šampioni, koji imaju evropske i svjetske medalje, dolaze u Banjaluku i vjerujem da će ovaj kamp postati jedan od najboljih u regionu - rekao je Gušić.

Najmlađi učesnici zadovoljni

Jedan od najmlađih polaznika bio je i član Džudo kluba Banjaluka Đorđe Pajić. On je naglasio da je učešće na kampu veliko iskustvo za njega i njegove vršnjake.

- Družimo se i treniramo, bilo je dosta sparing partnera i već se veselim učešću i naredne godine - rekao je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana