Mladi Krajišnik korak naprijed poslije četiri godine

Milan Zubović
Mladi Krajišnik korak naprijed poslije četiri godine

Banjaluka - Porazom u majstorici polufinala plej-ofa Lige BiH košarkašice Mladog Krajišnika završile su ovu sezonu.

Bolji od njih u trećem meču bio je sarajevski Plej of sa 72:59, a "malene" su prvi put nakon četiri sezone zaigrale u samoj završnici. Ligaški dio takmičenja završile su sa 16 pobjeda i četiri poraza te zauzele treće mjesto na tabeli dok je drugoplasirani tim imao pobjedu više i poraz manje. Dobri rezultati ove sezone vezuju se uz trenera Dragu Karalića koji je sredinom decembra prošle godine preuzeo brigu o ekipi. Iskusni stručnjak vratio se u tim u kojem je prije 25 godina započeo samostalnu karijeru.

- Kada podvučemo crtu možemo biti zadovoljni jer smo sezonu odradili korektno mada ostaje žal za finalom bez kojeg smo ostali u prvoj utakmici polufinalne serije koju smo izgubili bukvalno na jednu loptu. Drugi meč na našem terenu riješili smo u svoju korist dok u trećem nismo igrali kako treba. Vodili smo u prvoj četvrtini, a onda smo u drugoj imali sedam izgubljenih lopti nakon čega je protivnik poentirao iz kontranapada, poveo sa desetak poena razlike što nismo uspjeli da stignemo - izjavio je Karalić.

Prema njegovim riječima ekipa ima prostora za napredak, ali bi djevojke morale mnogo da treniraju.

- Napravljen je pomak u igri o čemu svjedoče rezultati i ekipa ima dobru perspektivu. Djevojke imaju potencijala, napravile su iskorak, ali ako žele da ima košarka bude glavna preokupacija onda moraju mnogo raditi i ozbiljnije trenirati - rekao je Karalić.

Nije isključio mogućnost nastavka saradnje sa banjalučkim klubom.

- Još ne znam šta ćemo dalje jer je sezona tek završena i sumiramo neke utiske. Najmanji problem sam ja i ako žele da ostanem lako bismo mogli da se dogovorimo mada ćemo vidjeti kakvi su planovi uprave. Bitno je da ima značajnog pomaka u igri i da to više nije dječija igra već su djevojke igrale sa principima i znalo se ko šta radi - kazao je Karalić.

Strijelci

Najefikasnije kod Banjalučanki u trećem meču sa Plej ofom bile su sestre Dragana i Nikolina Zubac sa 14 odnosno 13 poena. Plej of će u finalu igrati protiv Banovića koji je bez poraza ove sezone stigao do finala plej-ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana