Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Darko Pašagić
Mladi Banjalučanin velika nada karatea Republike Srpske

Banjaluka - Osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadeta na prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu član Karate kluba Energija Pavle Dujaković samo je nastavio sjajan niz odličnih rezultata započet još 2009. godine kada se počeo baviti ovim sportom.

Ovaj 15-godišnjak od samog početka karate trenira u ovom banjalučkom klubu pod komandnom palicom trenera Branka Derajića i Borisa Popović i od tada je osvojio više od 150 medalja. Teško je pobrojati sve uspjehe ovog vlasnika smeđeg pojasa, ali su po njegovim riječima medalje sa svjetskog Kupa za sada najveća ostvarenja.

- U konkurenciji djece dva puta sam osvajao zlato, ove godine u Umagu među kadetima bio sam drugi. Ove godine nastupio sam i na evropskom prvenstvu u Sofiji, gdje sam poražen u trećem kolu, odnosno u osmini finala od Rumuna - naglasio je Dujaković.

Na domaćoj sceni je već godinama neprikosnoven.

- Zlato iz Višegrada je dobra uvertira za prvenstvo BiH krajem ovog mjeseca, koje će biti izborno za odlazak na Svjetski šampionat na Tenerifama. Očekujem da izborim plasman na najveću smotru - nastavio je Dujaković.

Trenutno se nalazi na petom mjestu svjetske rang-liste, što mu u ovom trenutku garantuje odlazak na Olimpijske igre mladih naredne godine u Buenos Ajresu.

- Na ovoj smotri nastupiće osam najboljih sa liste i za sada sam među njima. Bodovaće se i SP, kao i premijer liga za djecu, čiji će turniri naredne godine biti u Meksiku, Italiji i Bugarskoj, te svjetski Kup. Trebalo bi da nastupim na svim ovim takmičenjima, osim Meksika i nadam se da ću uspjeti za se zadržim među elitom. A, onda ću u Argentini pokazati šta znam - dodao je Dujaković.

Energija

Na nedavnom prvenstvu Republike Srpske klub za koji se takmiči Pavle Dujaković, Energija, je bio najuspješniji sa 18 osvojenih medalja (deset zlatnih, dvije srebrne i šest bronzanih).

- Još jednom smo potvrdili da smo u Srpskoj bez premca, a prvo ime našeg kluba je sigurno Dujaković. Ako nastavi da se razvija ovim tempom, o njemu će se u budućnosti sigurno još mnogo čuti - naglasio je trener Energije Boris Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana