Млади Бањалучанин велика нада каратеа Републике Српске

Дарко Пашагић
Млади Бањалучанин велика нада каратеа Републике Српске

Бањалука - Освајањем златне медаље у конкуренцији кадета на првенству Републике Српске одржаном у Вишеграду члан Карате клуба Енергија Павле Дујаковић само је наставио сјајан низ одличних резултата започет још 2009. године када се почео бавити овим спортом.

Овај 15-годишњак од самог почетка карате тренира у овом бањалучком клубу под командном палицом тренера Бранка Дерајића и Бориса Поповић и од тада је освојио више од 150 медаља. Тешко је побројати све успјехе овог власника смеђег појаса, али су по његовим ријечима медаље са свјетског Купа за сада највећа остварења.

- У конкуренцији дјеце два пута сам освајао злато, ове године у Умагу међу кадетима био сам други. Ове године наступио сам и на европском првенству у Софији, гдје сам поражен у трећем колу, односно у осмини финала од Румуна - нагласио је Дујаковић.

На домаћој сцени је већ годинама неприкосновен.

- Злато из Вишеграда је добра увертира за првенство БиХ крајем овог мјесеца, које ће бити изборно за одлазак на Свјетски шампионат на Тенерифама. Очекујем да изборим пласман на највећу смотру - наставио је Дујаковић.

Тренутно се налази на петом мјесту свјетске ранг-листе, што му у овом тренутку гарантује одлазак на Олимпијске игре младих наредне године у Буенос Ајресу.

- На овој смотри наступиће осам најбољих са листе и за сада сам међу њима. Бодоваће се и СП, као и премијер лига за дјецу, чији ће турнири наредне године бити у Мексику, Италији и Бугарској, те свјетски Куп. Требало би да наступим на свим овим такмичењима, осим Мексика и надам се да ћу успјети за се задржим међу елитом. А, онда ћу у Аргентини показати шта знам - додао је Дујаковић.

Енергија

На недавном првенству Републике Српске клуб за који се такмичи Павле Дујаковић, Енергија, је био најуспјешнији са 18 освојених медаља (десет златних, двије сребрне и шест бронзаних).

- Још једном смо потврдили да смо у Српској без премца, а прво име нашег клуба је сигурно Дујаковић. Ако настави да се развија овим темпом, о њему ће се у будућности сигурно још много чути - нагласио је тренер Енергије Борис Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана