Mladen Žižović, šef stručnog štaba Radnika: Liga za prvaka nije prioritet

Darko Pašagić
Mladen Žižović, šef stručnog štaba Radnika: Liga za prvaka nije prioritet

Bijeljina - Poslije pobjede nad Vitezom od 2:0 i remija na gostovanju kod Krupe, 1:1 i redovima bijeljinskog premijerligaša Radnika mnogo lakše se diše.

Konačno je prekinuta serija od pet poraza, a izlazak iz krize još prije dva pomenuta meča najavio je susret osmine finala Kupa Republike Srpske u kome su Semberci poslije boljeg izvođenja penala savladali banjalučki Borac sa 6:4 (1:1).

- Lijepo je povezati tri susreta bez poraza, a vjerujem da će se serija nastaviti i u subotu, kada nam gostuje tuzlanska Sloboda - istakao je trener Radnika Mladen Žižović.

Biće to duel učitelja i učenika, Slavka Petrovića na klupi Slobode i Žižovića, na klupi Radnika.

- U prvom našem okršaju u posljednjem kolu prošlog prvenstva izgubio sam na "Grbavici" sa 1:2, a tada je trener Željezničara bio Petrović. Nadam se da ću mu se sada revanširati. Neće tu biti nekakvih specijalnih iznenađenja, jer se u ovoj našoj ligi svi manje-više dobro poznaju. Kao igrač sam u njoj proveo 13-14 sezona i igrao maltene protiv sve i jednog igrača, tako da nema nepoznanica - rekao je Žižović.

Po njegovim riječima, subotnji duel je jedan od najvažnijih za Radnik u ovoj sezoni.

- U slučaju pobjede dobro bismo bodovno pobjegli klubovima koji se bore za opstanak, ali se i primakli onima koji su bliže gornjem dijelu tabele. Još jednom ponavljam, Liga za prvaka nam ove godine nije prioritet. Cilj nam je da afirmišemo nekoliko mladih igrača, koji će u narednim sezonama biti okosnica prvog tima - nastavio je Žižović.

U susretu protiv Tuzlaka Radnik će biti oslabljen.

- Sigurno neće igrati odranije povrijeđeni Ševko Okić, Željko Krsmanović i Zvonimir Blaić. U duelu sa Krupom su se povrijedili Demir Peco i Dino Beširović i veliko je pitanje da li će i oni biti u stroju. Ipak, vjerujem da možemo do pobjede u ovom duelu. Mada Tuzlake ni u kakvom slučaju ne smijemo potcijeniti - dodao je Žižović.

Pobjeda

U drugom kolu tekućeg prvenstva Radnik je gostovao na "Tušnju" i slavio sa 1:0 golom Velibora Đurića u 89. minutu.

Inače, ova dva kluba su do sada odigrala 13 utakmica u kojima su Bijeljinci slavili pet puta, Tuzlaci šest, a dva susreta su odigrana neriješeno uz gol-razliku 13:10 u korist Slobode. Na Gradskom stadionu u Bijeljini igrali su šest puta. Radnik je pobijedio tri puta, jednom je bilo neriješeno, a dva puta je domaćin izgubio uz gol-razliku 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana