Mladen Žižović, šef stručnog štaba Radnika: “Kratka klupa” uzela bod ili dva

Darko Pašagić
Mladen Žižović, šef stručnog štaba Radnika: “Kratka klupa” uzela bod ili dva

Bijeljina - Fudbaleri Radnika na zimsku pauzu otišli su na sedmom mjestu i sa 22 osvojena boda, a šef stručnog štaba Bijeljinaca Mladen Žižović smatra da je bodovni saldo morao biti veći bar za bod ili dva.

Semberci su odlično otvorili sezonu i u prvih šest kola osvojili 10 bodova, sa dvije pobjede i četiri remija, da bi u narednih devet utakmica osvojili još 11. Utisak su pokvarili u samom finišu kada su u posljednja četiri susreta osvojili samo jedan bod i to ovaj u posljednjem kolu na gostovanju kod GOŠK-a.

- U posljednjim kolima, iako smo uslovno imali nešto povoljniji raspored, osjetio se premor kod igrača. Uz sve to, imali smo nekoliko povrijeđenih i kažnjenih i to je glavni razlog što na kontu imamo manje bodova od planiranog - naglasio je Žižović.

Prema njegovim riječima, bilo je susreta u kojima su sudije drastično oštetile Radnik.

- Pogotovo se to odnosi na meč protiv Krupe na njihovom terenu, kao i susret u Gabeli, gdje je domaćin do izjednačenja stigao iz čistog ofsajda. Sa tim bodovima bili bismo na zacrtanom nivou, ali ni ovako ne smijemo biti nezadovoljni - nastavio je Žižović.

Kako kaže, očekivao je da će bodovna razlika među klubovima biti veća, ali se to nije desilo, tako da Radnik očekuje teško proljeće.

- Iako smo na sedmoj poziciji, bježimo posljednjoj Krupi sedam, a pretposljednjem GOŠK-u samo četiri boda. Međutim, raduje i činjenica što nam, osim vodećeg dvojca Sarajeva i Zrinjskog, ostale ekipe koje su ispred nas nisu puno odmakle. To znači da svaki kiks može biti koban za položaj na tabeli, kao što i serija od nekoliko dobrih rezultata može znatno da nam popravi plasman - rekao je Žižović.

Ove zime ugovor ističe samo Aleksandru Glišiću i narednih dana biće poznat njegov status.

- To je za nas povoljna okolnost, ali i pored toga jasno je da se u pauzi moramo pojačati, i to možda na svakoj poziciji u timu. Ako bi se to desilo, onda ne bi bilo problema u slučaju da nam se ponovo desi da imamo povrijeđenih i kažnjenih igrača, jer bi tada klupa bila znatno šira. Sve u svemu, vjerujem da u nastavku sezone možemo znatno popraviti plasman, ali i te kako moramo biti oprezni, jer je ove sezone u Premijer ligi veliki broj ekipa prilično podjednakog kvaliteta i sigurno je da još nijedna od njih nije odustala od zacrtanih ciljeva - dodao je Žižović.

Pripreme

Ekipa Radnika biće na odmoru od 14. januara, kada će Mladen Žižović obaviti prozivku.

- Sa fudbalerima smo imali zajednički ručak, poslije kojeg su svi dobili program rada za vrijeme pauze i očekujem da se svi pojave na početku priprema. Još nismo precizirali termine odigravanja utakmica, ali postoji velika šansa da početkom februara odemo na Crnogorsko primorje, gdje bismo ostali desetak dana i odigrali nekoliko prijateljskih mečeva. Plan priprema će zavisiti i od vremenskih prilika koje budu vladale u Republici Srpskoj - istakao je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana