Mladen Žižović proglašen najboljim trenerom Bijeljine: Kruna za sav dosadašnji rad

Darko Pašagić
Mladen Žižović proglašen najboljim trenerom Bijeljine: Kruna za sav dosadašnji rad

Bijeljina - Šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović, koji je proglašen za najboljeg trenera Bijeljine u 2018. godini, smatra da je ovo priznanje kruna za sav njegov dosadašnji rad, ali i veliki podstrek za budućnost.

Naglasio je da ovo priznanje ne shvata kao lično, već ga dijeli sa cijelim stručnim štabom Radnika, ali i svima u bijeljinskom premijerligašu.

- Ovo je satisfakcija za sve ono što je klub postigao u prethodne dvije godine, kada smo bili učesnici Lige za prvaka te pobjednici Kupa Republike Srpske. Naravno to nikada ne bih uspio bez odličnih saradnika, ali i svih u klubu sa kojima dijelim i dobro i zlo - naglasio je Žižović.

On, međutim, nema mnogo vremena za proslavu priznanja, jer je drugi dio šampionata pred vratima.

- Imamo još desetak dana da vidimo gdje smo i šta smo. Klub je doživio velike promjene u igračkom kadru, pogotovo u fazi odbrane, tako da to treba sve ukomponovati - nastavio je mladi stručnjak.

Pred polazak na Crnogorsko primorje Bijeljinci su savladali Orašje sa 2:0, a u Budvi su odigrana još četiri susreta. Savladan je Rudar iz Pljevalja sa 2:1, remijem su završili mečevi sa Bokeljom (0:0) i Jedinstvom iz Bijelog Polja (1:1), a jedini poraz doživljen je od Tuzla sitija (0:2).

- Zadovoljan sam poslom koji smo uradili na pripremama i siguran sam da ćemo potpuno spremni ući u nastavak sezone. Najvažnije nam je bilo da u ovim mečevima niko ne doživi bilo kakvu povredu i na tom polju nam se posrećilo. Sada što prije treba da se priviknemo na travu, jer smo sve i jednu utakmicu odigrali na vještačkoj podlozi. To će nam biti prioritet u narednim danima, a za to će nam odlično poslužiti i generalna provjera, koju u subotu imamo na našem stadionu protiv Loznice - istakao je Žižović.

Očekuje da klupski planovi u nastavku sezone budu ispunjeni u potpunosti.

- Ubijeđen sam da ćemo bez problema ostvariti opstanak, samo je pitanje poslije kojeg kola će on biti osiguran. Uz sve to, želja svih u klubu je da odbranimo trofej namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske i tako četvrti put uzastopno podignemo pehar. Već smo u polufinalu i ne vidim  razloga da ponovo ne budemo najbolji u ovom takmičenju - dodao je Žižović.

 

Simonović veliko pojačanje

Kormilar Radnika smatra da će posljednji novajlija štoper Miloš Simonović biti veliko pojačanje, ali tek kada dođe u pravu formu.

- Svi znamo da je riječ o izuzetno kvalitetnom igraču, koji je zabilježio i jedan nastup na A selekciju Srbije, ali sa nama nije odradio pripreme i sigurno će morati da prođe dosta vremena da dođe do željene forme. Sa njim moramo biti strpljivi i siguran sam da će nam se to isplatiti - naglasio je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana