Младен Жижовић, ФК Борац: Срушићемо Сарајево

Дарко Пашагић
Младен Жижовић, ФК Борац: Срушићемо Сарајево

Бањалука - Иако нисмо добро стартовали у првенству сигуран сам да ћемо у дербију другог кола Премијер лиге БиХ савладати Сарајево.

Изјавио је ово искусни првотимац Бањалучана Младен Жижовић пред сусрет са "бордо" тимом који се игра у недјељу од 19 часова на Градском стадиону у Бањалуци.

- Екипа са "Кошева" има једну од најквалитетнијих екипа у Лиги, али послије стартног пораза од Младости немамо право на кикс и сигуран сам да ћемо забиљежити побједу - нагласио је Жижовић.

Он очекује добру утакмицу коју би могао да одлучи тренутак инспирације.

- Превише се добро познајемо међусобно, тако да са те стране не би требало да буде никаквог изненађења. У њиховој екипи су и двојица наших некадашњих првотимаца Немања Билбија и Бојан Пузигаћа. Све у свему морамо пружити максимум током свих 90 минута и онда успјех неће изостати - наставио је Жижовић.

Бањалучани у овом сусрету неће бити у комплетном саставу.

- Александар Субић паузира још ову утакмицу због црвеног картона зарађеног у посљедњем колу прошлог првенства, док Стефан Савић још није санирао повреду. Најважније је да су ријешени проблеми око сертификата и радних дозвола за новајлије Ивана Костића, Милоша Жеравицу, односно Тонија Јовића, Петра Илића и Срђана Бечелића. Са њима ћемо бити много јачи него на премијери, што би требало да буде довољно за три бода. Очекујем и велику подршку са трибина, а ми ћемо дати све да се одужимо за подршку - додао је Жижовић.

Стигао Кастратовић

На потпис уговора јуче је у Бањалуку стигао доскорашњи нападач Борца из Чачка Јован Кастратовић.

- У њему смо добили младог и перспективног играча, али за нас прелазни рок још није завршен. Желимо у своје редове да доведемо још једног искуснијег нападача, али још не бих о именима, док не договоримо сарадњу - рекао је спортски директор Борца Слободан Старчевић.

Дуг

На Градском стадиону претходних дана било је доста проблема око нагомиланих дугова из ранијег периода.

- Постојала је могућност да чак дође у питање одигравање сусрета са Сарајевом, али смо успјели да нађемо заједнички језик са нашим некадашњим тренером Богданом Петковићем, коме се дугује 44.000 марака. Исплаћен му је дио дуга, а остатак је репрограмиран у неколико мјесечних рата. Недавно су дио дуговања добили бивши тренер Јосип Пелц, те бивши играчи Немања Билбија и Далибор Теиновић, док је за један дио направљен репрограм - истакао је директор Борца Роберт Зрилић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана