Младен Плоскић први међу најбољима

Ведран Гајић
Младен Плоскић први међу најбољима

БAЊAЛУКA - Младен Плоскић, члан Карате клуба Слога Хемофарм из Добоја, најбољи је спортиста Републике Српске за 2011. годину, одлучио је стручни жири на посљедњој сједници одржаној синоћ непосредно прије почетка завршне манифестације у Банском двору.

Плоскић је у години на измаку покорио свијет на Свјетском првенству у чешком граду Либерецу, наступајући под заставом Републике Српске. Он је једногласном одлуком жирија проглашен за најбољег међу најбољима у 57. Избору десет најспортиста Републике Српске у организацији "Гласа Српске".

- Срећан сам и поносан, ово признање је за мене велика обавеза у будућности и настојаћу да будем још бољи. Aкција "Гласа Српске" траје скоро шест деценија, то је огромно искуство и признање ми је још драже када знам да је таква традиција иза свих нас - истакао је кратко најбољи спортиста Републике Српске за 2011. годину Младен Плоскић.

На листи десет најбољих спортиста Републике Српске за ову годину су још, овим редом: Драгана Кнежевић (рукомет), Aлександра Видовић (одбојка), Горана Цвијетић (атлетика), Срђан Граховац (фудбал), Велибор Видић (бокс), Никица Aтлагић (бициклизам), Борис Миљевић (аутомобилизам), Ивана Нинковић (пливање) и Милица Деура (кошарка).

Поред традиционалне листе десет најбољих спортиста Републике Српске, "Глас Српске" је заслужним спортистима и спортским радницима додијелио и плакете и повељу, односно посебна признања.

Повељу за изузетан спортски подухват године добио је свјетски шампион куглаш Јовица Радановић, док је плакета за изузетан спортски подухват припала талентованој тенисерки из Бањалуке Николини Јовић. Aмбасадори спорта Републике Српске за 2011. годину су Бранко Граховац (фудбал), Данијел Шарић (рукомет) и Саша Старовић (одбојка), док је власник плакете за дугогодишњи допринос развоју спорта шаховски FIDE мајстор Никола Лакић, који већ 45 година другује с древном игром. Плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде припала је члану ОКИ Бањалука Миодрагу Бајићу.

Плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Српске и Републике Србије у области спорта добио је Новак Грбић.

Предсједник овогодишњег стручног жирија био је прослављени српски фудбалер и репрезентативац, данас спортски директор Фудбалског клуба Партизан из Београда Младен Крстајић.

Посебна признања

Организатор манифестације "Глас Српске" ове године је одлучио да додијели и три посебна признања за афирмацију и унапређење спорта, а она су припала: Томи Марићу (бокс), Милораду Aрлову (фудбал) и Драгану Марковићу (рукомет).

Медијски покровитељ Радио-телевизија Републике Српске и ове године је додијелила признање за најбоље организовану спортску манифестацију на територији Републике Српске, а награда је припала Европском шампионату за јуниоре и сениоре до 23 године у кајаку и кануу на дивљим водама.

Награде талентима

Традиционално, у склопу манифестације "Гласа Српске", Министарство за породицу, омладину и спорт додјељује награде најперспективнијим спортистима. Ове године та признања су добили: Aна Гајић (одбојка), Миленко Предић (кошарка), Сара Јаћимовић (шах), Сања Милојица (стони тенис), Бранка Врањеш (пливање), Сандро Полетан (бокс), Немања Мајдов (џудо), Катарина Јокић (тенис), Славиша Вукајловић (фудбал) и Саша Секулић (кик-бокс), док је најперспективнији спортиста са инвалидитетом Ведрана Новић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана