Mladen Plakalović: Manjak treninga neće ukrasti užitak ZOI u Pjongčangu

Milan Zubović
Mladen Plakalović: Manjak treninga neće ukrasti užitak ZOI u Pjongčangu

Banjaluka - Jedan od četiri predstavnika BiH na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu biće Mladen Plakalović iz Pala. Igre u Južnoj Koreji njemu će biti treće na kojima će nastupiti poslije Vankuvera i Sočija dok će se takmičiti u skijaškom trčanju na 15 kilometara.

Zbog obaveza na obuci za pripadnika SIPA Plakalović nije u punom trenažnom procesu pa ne zna šta može očekivati od svog nastupa.

- Proteklih godina, kad dva dana nisam trenirao osjećao sam da padam u formi, tako da ne mogu ni zamisliti šta će biti sada kada dva mjeseca nisam u punom treningu. Istina, radim u teretani, ali ne znam koliko to može da zamijeni snijeg i takmičenja. Nikad ranije nisam prekidao treninge dok sam sada morao da ih drastično smanjim pa mi je teško bilo šta prognozirati. Siguran sam da će pauza uzeti danak - izjavio je Plakalović.

I pored te činjenice optimizam ga ne napušta te vjeruje da će napraviti bolji rezultat nego u Sočiju prije četiri godine.

- Volio bih da ostvarim rezultat ispod 100 bodova i time bih bio veoma zadovoljan dok je o plasmanu nezahvalno govoriti. Ne znam koliko su ostali spremni, mada imaju prednost jer su već dugo na snijegu, za razliku od mene. U ovoj disciplini nema mnogo odustajanja i iznenađenja pa se na startu odmah vidi ko je spreman - rekao je Plakalović.

Tada je imao i veliki peh, jer je u trci kros kantrija pao i pri tome slomio štap i skiju.

- U Sočiju nisam imao sreće, jer sam prilikom pada izgubio dosta vremena koje nisam mogao da nadoknadim. Tih tridesetak sekundi su mnogo na kratkoj relaciji, a mogao sam bolje da budem plasiran. Vjerujem da me sada pehovi neće pratiti, a daću sve od sebe - kazao je Plakalović.

Informacije o olimpijskom selu u Pjongčangu saznaje putem "Instagrama".

- U Vankuveru je bilo odlično, ali u Rusiji je bilo savršeno. Ne znam da li će Južnokorejci uspjeti da nadmaše Ruse mada po slikama sa "Instagrama" vidim da su se dosta potrudili. Mnogo je novih borilišta pa jedva čekam da stignem tamo, jer nosim prelijepa sjećanja sa ranijih Igara - istakao je Plakalović.

Zastava

Zastavu BiH na ceremoniji svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu nosiće alpska skijašica Elvedina Muzaferija. Osim nje i Plakalovića u timu su još Emir Lokmić (alpsko skijanje) i Tanja Karišik-Košarac (skijaško tračanje). Ekspedicija će 4. februara krenuti iz Sarajeva za Istanbul, a odatle za Južnu Koreju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana