Младен Плакаловић: Мањак тренинга неће украсти ужитак ЗОИ у Пјонгчангу

Милан Зубовић
Младен Плакаловић: Мањак тренинга неће украсти ужитак ЗОИ у Пјонгчангу

Бањалука - Један од четири представника БиХ на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу биће Младен Плакаловић из Пала. Игре у Јужној Кореји њему ће бити треће на којима ће наступити послије Ванкувера и Сочија док ће се такмичити у скијашком трчању на 15 километара.

Због обавеза на обуци за припадника СИПА Плакаловић није у пуном тренажном процесу па не зна шта може очекивати од свог наступа.

- Протеклих година, кад два дана нисам тренирао осјећао сам да падам у форми, тако да не могу ни замислити шта ће бити сада када два мјесеца нисам у пуном тренингу. Истина, радим у теретани, али не знам колико то може да замијени снијег и такмичења. Никад раније нисам прекидао тренинге док сам сада морао да их драстично смањим па ми је тешко било шта прогнозирати. Сигуран сам да ће пауза узети данак - изјавио је Плакаловић.

И поред те чињенице оптимизам га не напушта те вјерује да ће направити бољи резултат него у Сочију прије четири године.

- Волио бих да остварим резултат испод 100 бодова и тиме бих био веома задовољан док је о пласману незахвално говорити. Не знам колико су остали спремни, мада имају предност јер су већ дуго на снијегу, за разлику од мене. У овој дисциплини нема много одустајања и изненађења па се на старту одмах види ко је спреман - рекао је Плакаловић.

Тада је имао и велики пех, јер је у трци крос кантрија пао и при томе сломио штап и скију.

- У Сочију нисам имао среће, јер сам приликом пада изгубио доста времена које нисам могао да надокнадим. Тих тридесетак секунди су много на краткој релацији, а могао сам боље да будем пласиран. Вјерујем да ме сада пехови неће пратити, а даћу све од себе - казао је Плакаловић.

Информације о олимпијском селу у Пјонгчангу сазнаје путем "Инстаграма".

- У Ванкуверу је било одлично, али у Русији је било савршено. Не знам да ли ће Јужнокорејци успјети да надмаше Русе мада по сликама са "Инстаграма" видим да су се доста потрудили. Много је нових борилишта па једва чекам да стигнем тамо, јер носим прелијепа сјећања са ранијих Игара - истакао је Плакаловић.

Застава

Заставу БиХ на церемонији свечаног отварања 23. Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу носиће алпска скијашица Елведина Музаферија. Осим ње и Плакаловића у тиму су још Емир Локмић (алпско скијање) и Тања Каришик-Кошарац (скијашко трачање). Експедиција ће 4. фебруара кренути из Сарајева за Истанбул, а одатле за Јужну Кореју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана