Mladen Pantić, košarkaš i član Bratunca: Igraću dok budem mogao da trčim sa klincima

Milan Zubović
Mladen Pantić, košarkaš i član Bratunca: Igraću dok budem mogao da trčim sa klincima

Bratunac - Iako je iskusnom Mladenu Pantiću Bratunac 22. klub u karijeri, on ne pomišlja da prestane igrati košarku.

Većina njegove generacije skinula je dresove i okrenula se nekim drugim poslovima, te sa tribina posmatraju neke nove klince koji žele da dostignu visine, ali on i dalje ima volje i žara da se takmiči sa mlađim generacijama, kojima prenosi ogromno znanje sticano u mnogim evropskim zemljama.

- Ne brojim za koliko sam klubova igrao, ali je sigurno da ih ima mnogo (smijeh). Srećom nisam imao nekih težih povreda, još se osećam dobro i dok budem mogao da trčim za klincima, igraću jer to volim i neću okačiti patike o klin - započeo je Pantić priču za “Glas Srpske”.

Sa debitantom u Ligi BiH brzo se dogovorio, a dvije stvari posebno su uticale da prihvati ponudu.

- Menadžer mi je predočio interesovanje Bratunca i to mi je odgovaralo zbog toga što sa porodicom živim u Čačku pa sam blizu njih, kao i nekih privatnih poslova koje obavljam. Ujedno, dopala mi se priča o klubu koji je debitant u Ligi BiH, kojem je sve ovo nešto novo i želi da postane stabilan učesnik elite u BiH, pa sam odlučio da budem deo te priče. Blizina kuće i ambicije kluba presudili su u izboru sredine - izjavio je Pantić.

Priznao je da je bio pomalo skeptičan prije dolaska, ali se brzo razuvjerio.

- Pre nego što sam došao nisam znao šta me čeka jer nisam bio posebno upoznat sa stanjem u klubu i samoj ligi. Čim sam stigao, video sam da je sve na svom mestu, iako je klub napravio iskorak ka profesionalnom takmičenju i sada prvi put ima profesionalce. Srdačno sam dočekan i zaista imam osećaj kao da sam godinama ovde, nisam očekivao ovakav prijem. Nemam apsolutno nikakvih problema i svim Bratunčanima kapa do poda - istakao je Pantić.

Oduševljen je punom dvoranom na domaćim mečevima.

- Utakmice se igraju zbog publike i raduje me svaki domaći meč, kada nas bodri puna dvorana, što je veoma lepo. Kako klub raste iz dana u dan, tako i publika sve više shvata takmičenje u višem rangu koje se od Prve lige Republike Srpske razlikuje po tempu utakmice, fizičkoj spremi košarkaša, taktici i mnogim drugom stvarima. Ona to sve prepoznaje, pa nas odlično bodri i naš je šesti igrač - naglasio je Pantić.

Iako je prije osam godina sa Igokeom igrao Ligu za prvaka BiH, sada se prvi put susreo sa svim klubovima.

- Ovo što sam zatekao ostavilo me u čudu. Kvalitet Lige BiH na mnogo je višem nivou nego što sam očekivao i u rangu je Košarkaške lige Srbije, te je nepravedno potcenjena. Jedino što nije adekvatno ispraćena u medijima, pa se stvorila slika da nema kvaliteta, dok je situacija skroz suprotna. Ima dobrih klubova koji su uložili dosta para i svaki od njih ima po tri-četiri ozbiljna igrača, kao i nekoliko mladih koji imaju priliku da napreduju. Timovi su dosta izjednačeni i nema situacije gde sigurno možeš računati na pobedu, već nijanse odlučuju pobednika - kazao je Pantić.

Pored njega, redove Bratunca su ove sezone pojačala i dva Amerikanca, Vesli Alsegor i Tavarion Niks.

- Bio sam iznenađen kada sam ih video u jednom ovako malom mestu, ali na njih niko nema nijednu primedbu. Veoma su kulturni momci koji vredno treniraju i trude se da napreduju, pa je zadovoljstvo raditi sa njima - dodao je Pantić.

Karijera i titule

Pantić se košarkom počeo baviti u Kotežu, iz kojeg je 1999. prešao u juniore FMP-a, da bi 2001. debitovao u seniorskoj konkurenciji. Poslije toga igrao je za Lavove, Atlas, Albu, Kavalu, Mega Vizuru, Keravnos, kragujevački Radnički, Igokeu, Hemofarm, Dnjepar, čačanski Borac, Ikaros, Levski, Krivbas, Kolosos, Oradeu, Krajovu, Mornar, Feni industriju, a prošlu sezonu proveo je u Zlatiboru. Sa FMP-om je osvojio Jadransku ligu 2006, kao i Kup Radivoja Koraća 2005. i 2007, a prvenstvo Njemačke sa klubom iz Berlina. Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato u južnokorejskom Tegu 2003. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana