Младен Пантић, кошаркаш и члан Братунца: Играћу док будем могао да трчим са клинцима

Милан Зубовић
Младен Пантић, кошаркаш и члан Братунца: Играћу док будем могао да трчим са клинцима

Братунац - Иако је искусном Младену Пантићу Братунац 22. клуб у каријери, он не помишља да престане играти кошарку.

Већина његове генерације скинула је дресове и окренула се неким другим пословима, те са трибина посматрају неке нове клинце који желе да достигну висине, али он и даље има воље и жара да се такмичи са млађим генерацијама, којима преноси огромно знање стицано у многим европским земљама.

- Не бројим за колико сам клубова играо, али је сигурно да их има много (смијех). Срећом нисам имао неких тежих повреда, још се осећам добро и док будем могао да трчим за клинцима, играћу јер то волим и нећу окачити патике о клин - започео је Пантић причу за “Глас Српске”.

Са дебитантом у Лиги БиХ брзо се договорио, а двије ствари посебно су утицале да прихвати понуду.

- Менаџер ми је предочио интересовање Братунца и то ми је одговарало због тога што са породицом живим у Чачку па сам близу њих, као и неких приватних послова које обављам. Уједно, допала ми се прича о клубу који је дебитант у Лиги БиХ, којем је све ово нешто ново и жели да постане стабилан учесник елите у БиХ, па сам одлучио да будем део те приче. Близина куће и амбиције клуба пресудили су у избору средине - изјавио је Пантић.

Признао је да је био помало скептичан прије доласка, али се брзо разувјерио.

- Пре него што сам дошао нисам знао шта ме чека јер нисам био посебно упознат са стањем у клубу и самој лиги. Чим сам стигао, видео сам да је све на свом месту, иако је клуб направио искорак ка професионалном такмичењу и сада први пут има професионалце. Срдачно сам дочекан и заиста имам осећај као да сам годинама овде, нисам очекивао овакав пријем. Немам апсолутно никаквих проблема и свим Братунчанима капа до пода - истакао је Пантић.

Одушевљен је пуном двораном на домаћим мечевима.

- Утакмице се играју због публике и радује ме сваки домаћи меч, када нас бодри пуна дворана, што је веома лепо. Како клуб расте из дана у дан, тако и публика све више схвата такмичење у вишем рангу које се од Прве лиге Републике Српске разликује по темпу утакмице, физичкој спреми кошаркаша, тактици и многим другом стварима. Она то све препознаје, па нас одлично бодри и наш је шести играч - нагласио је Пантић.

Иако је прије осам година са Игокеом играо Лигу за првака БиХ, сада се први пут сусрео са свим клубовима.

- Ово што сам затекао оставило ме у чуду. Квалитет Лиге БиХ на много је вишем нивоу него што сам очекивао и у рангу је Кошаркашке лиге Србије, те је неправедно потцењена. Једино што није адекватно испраћена у медијима, па се створила слика да нема квалитета, док је ситуација скроз супротна. Има добрих клубова који су уложили доста пара и сваки од њих има по три-четири озбиљна играча, као и неколико младих који имају прилику да напредују. Тимови су доста изједначени и нема ситуације где сигурно можеш рачунати на победу, већ нијансе одлучују победника - казао је Пантић.

Поред њега, редове Братунца су ове сезоне појачала и два Американца, Весли Алсегор и Таварион Никс.

- Био сам изненађен када сам их видео у једном овако малом месту, али на њих нико нема ниједну примедбу. Веома су културни момци који вредно тренирају и труде се да напредују, па је задовољство радити са њима - додао је Пантић.

Каријера и титуле

Пантић се кошарком почео бавити у Котежу, из којег је 1999. прешао у јуниоре ФМП-а, да би 2001. дебитовао у сениорској конкуренцији. Послије тога играо је за Лавове, Атлас, Албу, Кавалу, Мега Визуру, Керавнос, крагујевачки Раднички, Игокеу, Хемофарм, Дњепар, чачански Борац, Икарос, Левски, Кривбас, Колосос, Орадеу, Крајову, Морнар, Фени индустрију, а прошлу сезону провео је у Златибору. Са ФМП-ом је освојио Јадранску лигу 2006, као и Куп Радивоја Кораћа 2005. и 2007, а првенство Њемачке са клубом из Берлина. Са универзитетском репрезентацијом Србије и Црне Горе освојио је злато у јужнокорејском Тегу 2003. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана