Младен Крстајић: Јовић не може да омане избором клуба

Душан Репија
Младен Крстајић: Јовић не може да омане избором клуба

Бањалука - Селектор Србије Младен Крстајић одушевљен је играма првог стријелца Бундеслиге Луке Јовића и вјерује да ће у годинама које долазе само напредовати, без обзира на то у који велики клуб да пређе.

Посљедњих мјесеци готово свакодневно јавност лицитира именима клубова и милионима које они, наводно, нуде клубу из Франкфурта за младог нападача. Реал, Барселона, Ливерпул, Бајерн и многи други радо би видјели момка из Бијељине у својим редовима, што не чуди ни Крстајића.

- Дечко је експлодирао ове сезоне, када је мало ко то очекивао од њега, јер је једно вријеме био у запећку у Бенфики. Очигледно је промјена лиге и филозофије фудбала позитивно утицала на њега, па је послије сезоне прилагођавања почео да пружа оно што може - рекао је Крстајић који је био гост манифестације “Дан фудбала” у Бањалуци.

Како су становници Франкфурта још раније постали Мијат Гаћиновић и Анте Ребић, Јовић је без проблема прихватио промјену средине.

- Мислим да су му њих двојица много помогли. Сада је ту и Филип Костић, на терену се види да уживају и да имају харизму. Баш као ви, видим и ја да се доводи у везу са многим клубовима, шта год и кад год одлучи, он је себе већ изградио као врсног нападача - рекао је Крстајић.

Још један Бијељинац, дефанзивац Партизана Светозар Марковић, крчи пут ка некој од пет најквалитетнијих лига, али Крстајић за њега има другачији савјет. Како је и сам прилично касно отишао у иностранство, а опет стигао да остави печат у Вердеру и Шалкеу прије повратка у Партизан, сматра да је Марковићу још рано за одлазак.

- Ради се о великом таленту. Разлика између њега и мене је та што је он упао у ватру и прије времена, са само 17 година, а ја сам стигао у Партизан када сам имао 22. Он је будућност српског фудбала и у овом моменту, ако бих ја одлучивао о његовој каријери, учинио бих све да остане у Партизану наредне двије, три године. За све има времена јер он још нема ни 19 година. Треба да остави траг у свом клубу, а тек онда направи корак у јачу лигу - сматра Крстајић.

Година иза стручњака рођеног у Зеници је пуна успона и падова. Са “орловима” је запео у групној фази Свјетског првенства, а онда их одвео у Б Лигу нација. Квалификације за Европско првенство су на прагу, а ривали Србије снажни.

- Група није нимало лака, имамо актуелног првака Европе Португалију, ту су увијек незгодни Украјинци, док ми желимо да наступимо након 20 година на ЕП. Уз добру организацију и атмосферу која нас је красила у протеклом периоду, без обзира на неке ствари, о којима се писало што је требало и што није, али треба да знамо да је Србија изнад свих нас и да ми треба да служимо Србији - закључио је Крстајић.

Поносан на Пецу

Како је и даље први човјек Радника, Младен Крстајић је посебно поносан на најбољег фудбалера Републике Српске за 2018. Демира Пецу.

- Драго ми је да је баш фудбалер мог клуба добио награду. Пецо игра добро и вјерујем да ће имати јако добру каријеру. Желим му да тако настави и да га заобиђу повреде, а ми у Раднику ћемо се трудити да што више момака изведемо на сличан пут - рекао је Крстајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана