Младен Јеремић, кошаркаш Игокее, за Глас Српске: Једва чекам да

Милан Зубовић
Младен Јеремић, кошаркаш Игокее, за Глас Српске: Једва чекам да

БАЊАЛУКА - Послије паузе од двије сезоне Младен Јеремић враћа се у Јадранску лигу и од идуће сезоне носиће дрес Игокее, са којом је потписао једногодишњи уговор.

- Једва чекам да АБА такмичење почне. Враћам се у Јадранску лигу после две године, мада ми се у овом тренутку чини да је прошло и много више времена од када сам последњи пут заиграо у регионалном такмичењу. Имам неки осећај да су ме заборавили у региону и на неки начин због тога сам додатно мотивисан да заиграм добро и покажем да нисам заборавио да играм - изјавио је Јеремић за "Глас Српске".

Кошаркаш који може да игра на позицији бека или ниског крила рођен је у Лозници 1988. године, а каријеру је почео у Борцу из Чачка (2006/07), да би затим прешао у ФМП Железник (2007/10), а потом наредне двије сезоне играо за Хемофарм. Једну сезону провео је у Ређо Емилији, а ове године наступао је за Бакенорс де ла Гвајра из Венецуеле.

Посљедње двије сезоне није играо у АБА лиги, док је прије тога пет година играо "на Јадрану" и то за ФМП и Хемофарм.

- Иако нисам био актер АБА такмичења, активно сам пратио сва дешавања и познати су ми резултати Игокее које је остварила у задње две сезоне када су направили "бум". Знам да ће се ове сезоне екипа доста разликовати у односу на прошлу, али не верујем да ће то умањити апетите. Тешко је у овом тренутку говорити који је наш циљ и о томе ћемо тек када се будемо комплетирали. Пласман у средину табеле не би требало да буде проблем - рекао је Јеремић.

Као главне фаворите за освајање титуле види Црвену звезду и Цедевиту.

- Увек неко може да изненади, али ове две екипе су показале континуитет последњих година и могу да буду у врху, као и Партизан који је већ сада доста променио тим. Мени се свиђа екипа Будућности која прави добре резултате и ствара играче. Остаје да се види са каквим играчким кадровима ће екипе кренути у такмичење. Сви имају проблема са буџетом. Раднички је најавио иступање, Цибона има великих проблема, Левски је такође у проблемима. Ипак, мени је највише жао Хемофарма који је био организован на врхунском нивоу, али је, нажалост, пропао - казао је Јеремић.

Са репрезентацијом Србије до 19 година постао је свјетски првак на шампионату играном у Новом Саду 2007. године, док је са универзитетском селекцијом освојио златну медаљу на Универзијади 2011. у Шенжену.

Венецуела

Почетком ове године потписао је уговор са екипом из Венецуеле Бакенорс де ла Гвајра и био изненађен квалитетом тамошње лиге.

- Сама Венецуела доста је далеко од Србије и била ми је тотално непозната у првом тренутку. Нисам знао шта да очекујем, али сам се уверио да је кошарка на доста високом нивоу. Клубови имају добре буџете мада су странци ти који дижу квалитет лиге, уз неколико добрих домаћих кошаркаша. Наравно, лига Венецуеле није у рангу јачих европских лига, али има завидан квалитет - изјавио је Јеремић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана